søndag 13. juli 2014

Hjemmesøndag og reisetips...


Hei og god søndag!

Først på jeg takke for alle hyggelige tilbakemeldinger på sist innlegg. Sommerfesten ble helt fantastisk men det var nok ikke festbordet som avgjorde det, men heller alle de kjekke gjestene som kom.

Da har vi kommet hjem igjen etter en varm og fin uke i Tyrkia. Vi har solet oss, badet, spist og slappet av. Dere som følger meg på Insagram ( @prinsesseelin) har sikkert fått med seg at jeg har vært i Side og sett litt bilder derfra mens jeg valgte å la laptoppen være hjemme siden ving har en regel om at det er kun lov å ha med seg 20 kilo bagasje inkludert håndbagasen. ( man kan bestille mer vekt men det oppdaget jeg litt for sent)Når vi skal på ferie til nye steder så pleier jeg å google litt på forhånd. Til dels for å se hva andre mener om stedet og tildels fordi jeg liker å vite hva jeg kan forvente meg av feriemålet. 

Dette var andre gangen vi var i Tyrkia og i fjor var vi i Alanya mens i år gikk turen til Side ( ca 40 minutter fra Alanya) Jeg har hørt mye positivt om Side og gledet meg stort til denne reisen


Vi bodde på Barut (som er en hotell kjede) Hemera resort & spa. Et flott annlegg som er all inklusive. Man blir  alltid litt skeptisk til all inklusive etter man hører at folk kan bli syke av maten men dette hotellet hadde skjønt at hygene og renslighet er alfa omega for at gjestene skal ha det bra og komme tilbake. Og noe har de skjønt siden flere av gjestene vi snakket med var på hotellet for 8 og 9 gang.  

Dette hotellt gikk man ikke med armbånd som indikerte på all inklusive, siden hele hotellet var det. 
Det var 6 forskjellige spisesteder som man kunne velge mellom. 
Alt i fra buffet med hauger av forskjellige retter både varme og kalde,  italiensk, ala carte til bakeri med et utvalg man bare kan drømme om. 

Det er noen ting jeg ikke spiser enten vi har vært i Thailand eller andre sydlanske land. Det er salater med majonesliknende dressinger, dressinger og kjøttpålegg. Ellers så spiser jeg alt. En ting er sikkert det tyrkiske kjøkkenet er fantastisk! 

Foto: Ving

Rommene på hotellene er rene og vakre med deilige tykke madrasser, ordnentlige dyner og mange puter - og da vi ankom lå det en standbag klar til oss med badehåndklær i og siden vi ankom hotellet klokken 2 på natten hadde de og ordnet med mat til oss hvis vi skulle være sultne etter reisen. 

På hotellet var det butikk, klesbutikk, gullsmed, opptikker og doktor. Spa avdeling med et stort utvalg av behandlinger om man måtte ønske det. Flere badebassenger og egen del av stranden med solsenger som var for hotelles gjester. 

Hotellet hadde også gratis internett på hele anlegget og hastigheten var det ikke noe å si på. Man måtte heller ikke drive å logge seg inn flere ganger for var man først inne så var man inne. 

Et sted vi nok kommer til å bo på igjen hvis vi legger ferieturen til Tyrkia. 

Foto: Ving

Liker du å shoppe som som jeg gjør så er mulighetene mange. Som de fleste Tyrkiske turiststeder selges det klær og sko i lange baner, på hvert et gatehjørne til alle døgnets tider. 

Hvis du er slik som meg - lei tskjorter til 5 euro og uekete Loui vuitton, prada eller Michael Kors vesker til 10 Euro, kan jeg anbefale et kjøpesenter som ligger i Antalya, en times biltur fra Side. 

Senteret heter Terra city.  ( buss er veldig billig å ta ellers så arrangerer turopperatørene ofte shoppingturer til større kjøpesenterere) 

Foto: Google

Terra city  hadde jeg allerede lest om i fjor da vi skulle til Alanya men da ble det ikke tid til et besøk.  

Her selges det merker ( ekte varer) som Michael kors, Burberry, Gant osv og  har butikker som Intersport 
( joggesko er car 30-40% billigere enn her hjemme) Zara og Zara home. De har også butikker som Marks and spencer og en haug av andre kjekke butikker. 

Senteret har flere interiørbutikker Zara home, English home, esse osv. Stilene spenner seg fra det moderne/ nordiske moderne til lyst og landlig. Først innlegg på en uke og temaet ble Tyrkia, Side og tips til reisen. Nå skal jeg feriere hjemme en ukes tid. Det skal bli utrolig deilig. Borte bra - Hjemme best!


Ha en fin fin søndag.
Klem fra Elin 

5 kommentarer:

 1. Så bra at dere har hatt en flott ferie i Tyrkia, og velkommen hjem.

  Jeg har aldri vært i Tyrkia, så disse reisetipsene dine tar jeg med meg,
  for en dag så skal vi også besøke landet :)

  Ha en fin søndag og fortsatt god ferie.

  Gerd Kr.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)