lørdag 11. januar 2014

Forny hjemmet: Sy og mal!


Putene som jeg har sydd av servietter fra Lexington har kommer frem igjen. Putene passer godt hele året og de passer like godt i den hvite Ektorpen som den grå.
Jeg har enda noen av disse serviettene liggende så nå vurderer jeg å sy et par puter til, til slagbenken på kjøkkenet.
Putene er lette å sy. Gjør bare sånn her: Klipp et bakstykke (jeg har brukt hvit lin) som er 2 cm større enn serviettene. Legg servietten med fremsiden ned mot bakstykket og sy rundt på 3 sider. Finn frem en innerpute som passer til. Vreng putetrekket slik at rettsiden på servietten vender ut, stryk, legg puten inni og sy den siste siden sammen enten for hånd eller på maskin.

(Jeg er nøye på at disse putene ikke blir hvilt på siden det ikke er mulig å vaske trekkene uten å sprette opp den ene siden. Så når noen skal hvile på sofaen har de fått streng beskjed om å ta en av de andre putene til hodepute)


Duker og servietter blir lett putetrekk og pynt/ nips skifter utseende når det får seg en omgang med malerkosten. Jeg elsker gjenbruk av ting. Bilderammer, speiler, lysestaker  Det meste kan males.
I dag er det noen hvite rammer fra IKEA som har fått seg en omgang med malerkosten og fargen er svart -høyglans.  En fin kontrast til alt det hvite.

Ha en super lørdag!


6 kommentarer:

 1. Så mye en kan gjøre med små enkle grep :)
  Billig og lett og forandre etter smak og årstid :)))
  Det liker vi !! Herlige putetrekk *tommelopp*

  Fin lørdagskveld
  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Veldig kjekt å få gode tips til enkel fornying :)
  Nytt år fører ofte med seg nye idear og ny inspirasjon for min del.
  I natt låg eg faktisk å reorganiserte, reiv ned og bygde opp igjen heile kjøkkenet vårt...
  Om det vert omsett i praksis gjenstår å sjå ;)
  Fin laurdagskveld vidare til deg !
  Klem / Janne

  SvarSlett
 3. Hei, Elin :) det er så gøy å lage noe selv...Disse putene ble kjempefine:) Jeg syr meg ofte puter av møbelstoff og løpere etc. Da får du noe ikke andre har...Det var litt gøy å se i dag, da jeg var på en fin interiørbutikk og fikk øye på en nydelig linpute med knytting:) den kostet 699,- for bare trekket, å jeg hadde laget meg en helt likedan her i sommer, samme farge og samme metode....min kostet meg bare 129,-:) slikt liker vi...Gjenbruk liker vi også....det er mye vi kan forandre med et lite triks av maling eller spraylakkering:) Du er flink! Stor klem Ann Elin

  SvarSlett
 4. Nå er det SÅ lenge siden jeg var innom bloggen din - og nå nyter jeg innlegg etter innlegg og suger til meg inspirasjon! Du er råflink! Klem Cecilie

  SvarSlett
 5. Hei Elin, Så nydelig det ble! klem Siv:-)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)