tirsdag 29. oktober 2013

Jul med nostalgi


Den nostalgiske julen har alltid tiltrukket meg og så lenge jeg kan huske har filmer som Fanny og Alexander og Astrid Lindgren sine julefortellinger ( både om Emil og Madikken) fått meg skikkelig i julestemning.
Jeg elsker stilen med hvite stiv-strøkne duker, vakre krystallglass, enkel pynt som røde epler, hvite lys og kremmerhus i notepapir for å nevne noe.


Det er denne tiden på året jeg liker best, når man starter planleggingen av julens middager, starter på innkjøp av julegaver, starter så smått å dra frem pynt -  litt etter litt...


For en herlig tid vi beveger oss mot. Startskuddet går neste helg...da skal jeg få startet på julevasken. Julevasken er i vår tid vel egentlig ganske unødvendig fordi vi vasker jo strengt tatt hele tiden i motsetning til i gamle dager når det ble vasket to ganger...vår og jul.  Jeg synes det er noe herlig, beroligende og koselig med denne vasken. Sånn rett før det braker løs. Når den er tatt skal det pyntes til jul. Jul i nostalgisk stil.

Men først skal vi få unna julemarked førstkommende helg... og hva vet jeg...kanskje finner jeg et par nye ting til julepynt-samlingen min på julemarkedet, dette året.8 kommentarer:

  1. Hei, ja, det er en fin tid vi går inn i nå :-) Ha en flott dag :-) Klem

    SvarSlett
  2. Nostalgisk jul er vakkert ja:) Passer kanskje ikke så godt hos meg, ikke gjennomført ihvertfal, men liker det:)
    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)