torsdag 25. april 2013

Klatrerose


New Dawn rosebusken vår flyttet jeg i fjor sommer. Den hadde stått hele vinteren uten noen form for tildekking i en sink urne og jeg trodde at den kom til å dø. Da den kom med nye skudd i fjor vår ble den be-skjært og så gravd ned ved siden av lekehytten til datteren vår.

Siden eieren av hytten forlengst har flyttet ut, har jeg overtatt den og bruker den til  oppbevaring av urner hageredskaper og lopper  (har planer om et loppis i hagen når det blir varmere i været). 

Lekehytten ble i sin tid laget at farfaren og pappaen mens ei lita jente ventet spent at den skulle bli ferdig. Minnene etter  små venner som lager middager til dukkene sine sitter enda i veggene og jeg synes det er så koselig å ha det lille huset i hagen.

Som  støtte for rosebusken har jeg brukt noen tykke grener og en gammel spade. Planen er at naturen skal gjøre sitt med spaden og etterhvert vil den ruste enda litt til, ¨å bli riktig så vakker sammen med rosebusken.

Jeg har planer om å plante flere roser av typen New Dawn. Den blir opptil 3 meter, passer godt til klimaet vårt, og blomstrer hele sommeren. Og så kommer den med de skjønneste blomster som er fine slik de er men også som pynt inne i en vase på bordet. Det er alltid hyggelig å kunne ta inn blomster fra egen hage.
I løpet av uka skal rosebusken beskjæres og så får vi se da, om den trives så godt på den nye plassen sin  at den kommer med roser i år også.

Jeg ønsker alle som er innom en vakker dag. 
Husk: Bruk den godt.6 kommentarer:

 1. new dawn er jo så flott :) har flere slike busker rundt omkring :)

  SvarSlett
 2. Awesome shots! Great inspiration.
  You got a lovely space here.
  Thanks for sharing.
  Hope to see you on my blog:)

  Greetings from Singapore...

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder,nå kribler det virkelig i fingrene etter å begynne ute.Rosen er helt skjønn,skikkelig gammeldags og nydelig :)
  Merker meg navnet!!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 4. New Dawa er også min farvorit... den er meget smuk.
  Mange forårshilsner fra Susan

  SvarSlett
 5. Når bjørka har musører skal en beskjære rosene sa Finn på " God morgen Norge" her om dagen. Ville bare si fra, slik at du ikke ender opp med en død rose. Hilsen Regine Heskestad

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)