Med våren kommer lysten til å spise under åpen himmel, pynte utendørs med en fine tekstiler, tallerkener med roser på, glass på stett og deilig mat.
Kaffen på terrassen en vanlig onsdag etter jobb. Eller bruke lørdags formiddag i hagen etterfulgt av lunsj i det fri.
Vi er ikke helt der enda og jeg vet at det ville blitt en kald og våt opplevelse hvis jeg hadde invitert til lunsj på terrassen. Så fort sola stikker nesa frem igjen, skal jeg stå klar med både kaffen, en fin duk og noe godt å spise.
For en liten uke siden prøvde jeg ut en ny cupcakes oppskrift. Jeg liker å bake cupcakes men jeg synes de som man lager med eggedosis er uforutsigbare og er man ekstra uheldig faller de rett og slett sammen.
Disse cupcakene falt ikke sammen, det ferdige resultatet hadde akkurat den konsistensen jeg ønsket og toppingen var både enkel og god.
Oppskriften på cupcakes med hele blåbær og bringebær:
3 egg
2 dl sukker
1 dl lett melk
100 g smeltet smør/ margarin
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl bringebær
2 dl blåbær
( legg av noen blåbær og bringebær til pynt.)
Topping:
1 beger Tine kremost til baking med vanilje
50 g smør/ margarin (bør ha stått noen ute på benken noen timer på forhånd slik det er mykt)
2 dl melis
Friske bær til pynt
Stekes på 225 grader midt i ovnen i 15 minutter (skal være gyldne)
Slik gjør du :
Finn frem muffinsformer og hvis du har cupcakes brett i tillegg så sett formene i dette. Sett på stekeovnen på 225 grader.
Smelt smøret og avkjøl. Visp deretter egg og sukker til lys og luftig eggedosis. (minimum 5 minutter). Rør inn melk og smør.
Bland mel og bakepulver og vend det hele inn i blandingen. Til slutt tilsetter du bærene.
Fordel røren 3/4 fulle og sett dem på bakeplaten. Stek dem i 15 minutter og la dem avkjøles helt.
Mens de avkjøles lager du toppingen. Rør sammen kremost, melis og smør til en fyldig glasur.
Pynt cupcakene med topping og friske bær.
Lykke til og vel bekomme.
*nam* De hørtes veldig gode ut. Fikk lyst til å lage muffins nå. Har bare bringebær i hus, men kan jo lage allikevel.
SvarSlettDen kremosten med vanilje er bare helt nydelig. Smaker jo rene vaniljeisen når en lager en slik topping..
Ha en fin kveld.
-Tonje Merethe
takk for oppskrift, og de høres jo bare farlig gode ut:-)
SvarSlettHei, Det høres da himmelsk ut:-) klem Siv:-)
SvarSletttoms outlet
SvarSlettkate spade
cheap uggs
woolrich outlet
cheap nike shoes
nike heels
canada goose jackets
ugg outlet store
gucci outlet
coach bags
nike outlet online
ugg outlet online
north face outlet
canada goose sale
true religion outlet
christian louboutin outlet
joe new balance outlet
tory burch clearance
uggs uk
ugg outlet
prada outlet
nike shoes
ugg outlet store
nike shoes sale
nike kd 6
fitflops sale
moncler outlet
ysl shoes
pandora charms uk
mulberry outlet
uggs on sale