fredag 26. oktober 2012

Jule snø og juletretyver...


I dag når jeg våknet hadde det lagt seg et lett snø dryss over Ålgård. Noe som satte meg i julestemning. Å få julestemning klokken 4 om morgenene kan by på utfordringer. 

1. Det er ikke så mange å dele stemning med på denne tiden av døgnet.
2. Jeg får lyst til å pynte hele huset i rødt og hvitt. 
(noe som gjør at jeg måtte hatt endevendt kjelleren etter julepynt, noe som igjen gjør at det fort fryktelig mye bråk tidlig på morgenen)

For å ikke la julestemning i oktober gå ut over noen satte jeg meg til for å høre lydbok mens jeg gjorde ferdig reinsdyrene som skal selges på julemarkedet. 

Det er fredag og planene for helgen er klinkende klare. VI SKAL STJELE JULETRÆR! Nå er jeg god på å se positivt på ting, selv også juletre stjeling! Her vi bor har skogen tidligere blitt holdt nede ved at sauene har fått lov å beite men nå er sauene borte og det er  her og min medskyldige kommer inn i bildet.  Så jeg ser på Juletrestjelingen som et fint tiltak for å holde skogen vedlike.Rudolf og dama er klar for julemarkedet...eller det vil si de trener litt støtte i hverdagen. (les: stativ slik de holder seg oppreist over lengre tid) Men ellers er de veldig klare begge to.

Det er forresten ikke bare Rudolf og dama som er klare for julemarked. 30 utstillere står klare til å innta Westernbyen neste helg. Det  vil bli solgt alt fra hjemmesydde Rudolfer, blomster, slikkerier, mat, gaver og strikkede sokker til klær, antikk og brukt.  Og selvfølgelig har vi med oss Frelsesarmeen
Hele julemarkedet er i gammeldags jule ånd  Gamle hus med sjel og utstillere med tidsriktige kostymer. Dette her er verd å få med seg. Altså Søndag 4 november kl: 12- 19 i Westernbyen på Ålgård.Men dere jeg må smi mens det enda er et par timer til jeg skal på jobb. Her må det prises varer til neste helg.
 Jeg ønsker alle en strålende fin fredag!

7 kommentarer:

 1. Hei, WOW - morgenstund har gull i munn - nydelig bilde hos deg som alltid:-) Fin fredag! klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Flotte Rudolfer.
  Ang juletrær så går det kanskje ann å få lov til å ta noen trær visst en spøø grunneier. Selv så "stjeler jeg trær langs den nedlagte jernbanelinja. Det ser jeg bare på som et nødvendig arbeid for at ikke linja skal forsvinne i en skog. hehe.
  Ønsker deg en herlig fredag :)

  SvarSlett
 3. Skulle sååå ønske jeg bodde nærmere så jeg kunne reist på markedet deres!! :) Lykke til og god helg!:)

  SvarSlett
 4. Hei :-)

  Åh så fine reisndyr :-) flink du er! Lykke til med marked!

  klem

  SvarSlett
 5. Du er oppe tidlig om morran :) Kan tenke meg det blir et flott marked.

  SvarSlett
 6. Wow, du er jammen tidlig oppe!Men da får man jo mye ut av dagen også da!
  Du lager så utrolig flotte ting! Skulle ønske jeg hadde litt av din energi! Synd det er så langt til deg, ellers skulle jeg tatt meg en tur på julemarked, men heldigvis er det julemarked her hvor jeg bor også!

  Lyke til med neste helg.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)