onsdag 20. juni 2012

Sommerens store prosjekt...


I går kom det flere kommentarer fra faste lesere om jeg endelig skulle få male huset hvitt! Det er nok ikke så langt i fra sannheten men etter flere runder på Jotun fargevelger, flere uker i tenkeboksen og litt frem og tilbake har jeg kommet frem til at det å male huset hvitt her vi bor vil være galskap! Jeg synes hvite hus er nydelige men huset skal passe til stedet  det ligger og jeg tror at vårt hus som hvitt vil blitt mer jobb enn glede i fremtiden.


Helt siden jeg var i Danmark i fjor sommer og bodde i dette sommerhuset har jeg like ofte ønsket meg et sort hus som et hvitt. Et sort hus er et like fint lerret som hvitt. Sort med hvite vinduer.
Huset i Danmark er føde for sjelen og jeg kan ikke sette fingeren på en eneste ting jeg ikke likte ved huset. Hver eneste krok gav inspirasjon både innendørs og utendørs.

Grunnen for jeg nesten aldri i løpet mine 6 blogge-år ikke har vist så mye fra utsiden av huset vårt er på grunn av fargen. Nå skal jeg være forsiktig med å dømme farger i fare for å få en hel skokk  med lesere som føler seg diskriminert fordi de har samme farge på huset som oss, men jeg må få si at jeg ble aldri helt fornøyd med fargen.
Fargen er fin nok i seg selv men fargen er vanskelig å kombinere sammen med andre ting. Fargen er rett og slett for prangende.
Huset ble litt bedre da jeg malt vinduene og dører grønne for å få et avbrekk av alt det honningfargede men selv om grønnfargen var med på å gjøre det bedre ble det aldri fint.


Så i løpet av rimelig kort tid skal huste bli brunsvart. Jeg var inne på å velge den populær fargen brunsort men har kommet frem til at huset skal males med tjæralin og fargen heter mørk. Jeg liker "gløden" som tjæralinen gir og sammen med eggehvite vinduer ( kun det innerste på vinduene, der det er grønt) så tror vet jeg at det kommer til å bli utrolig bra. Det ser iallfall utrolig bra ut etter at jeg har malt lekehytten nå i ettermiddag.
15 kommentarer:

 1. Åh..kommer til å bli nydelig!! brun/svart er bare kjempefint!!
  Gleder meg til å se resultatet!:)
  Ha en fin kveld:)
  Kjempegod klem:))

  SvarSlett
 2. Det blir garantert fint. Eg har fått så sansen for sorte hus, og med kvite karmar blir det perfekt. Eg har plukka ut fargar til Spa Hotell Velvære på Hjelmeland som skal males nå. Brunsvart med kvite detaljer ;-) Gler meg til å sjå resultatet. Både ditt og hotellets.

  SvarSlett
 3. Det blir lekkert.Morro at du velger noe annet enn hvitt. Selvom jeg tippet det i går. Vi bruker Tjæralin og er superfornøyde! :) Den holder virkelig det alle andre malingstyper lover :) Lykke til! :)

  SvarSlett
 4. Ååå så gøy!
  Er sikker på at det blir kjempestilg og at det vil kle huset ditt godt :)
  Kos deg med malekosten!
  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke brunfarven din var så gæærn jeg, men brunsvart blir sikkert knallfint! Jeg er ikke så glad i farver på hus. Synes de bør være hvite, grå, brune eller svarte. Jeg har sett både rosa, lilla, ferskenfarvet og grønn-turkis......Gleder meg til å se bilder! Favorittfarven min er hvitt, men er enig med deg, det må passe inn i terrenget og omgivelsene.

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 6. STEIKE TA,som vi sier her nord.....dette kommer til å bli NYDELIG !!! Jeg drømmer om akkurat det samme !!!!! Ikke bare fordi det står så innmari godt til oliventrær,men litt derfor,også......hihiiiiii,den røffe stilen,vet du...... :) Åhhh,som jeg gleder meg til å se...og du kommer IKKE til å angre......snill gubbe du har,da :) Ikke alltid man blir enige,vettu..... men kos deg med malingen,så venter jeg i spenning !!!!!!

  SvarSlett
 7. Åååå så spennende!! blir nok kjempefint i sort også :)

  Ha en herlig Torsdag,
  jammen snart helg igjen gitt!
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 8. Helt enig! Det kommer til å bli veeeldig fint i sort!!

  Her er det også hus maling i ferien, prøver å motivere meg for å finne frem maleklær men...

  SvarSlett
 9. Det kommer til å bli flott.
  Huset her var veldig mørke brunt da vi kjøpte det, og nå angrer jeg på at vi malte det rødt. Rødt er jo fint nok, men sammen med grønne vinduskarmer syns jeg ikke lenger det er så fint.
  Lykke til med alt arbeidet :)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)