Her er det ikke mye vinterferie vær å spore. Gresset har regnet frem igjen og det øser ned i strie strømmer. Dagens tur til antikk og samle messen utsettes til i morgen på grunn av et ønske om å holde seg innendørs i et slikt vær. Jeg har hatt meg en runde i skuffer og skap etter fjær til fastelavensriset. Jeg vet at jeg har en pakke med fjær liggende et sted....jeg husker bare ikke helt hvor. De fjæra skulle jeg hatt fatt i. Hvis ikke så får jeg pynte med kvister uten fjær. Det er vakkert det også :O)
Fastelavn blir det uansett om vi har fjær eller ikke men det blir ikke fastelavn uten boller! Akkurat nå står det en bolledeig til heving. Oppskriften jeg bruker er veldig enkel og gir et godt resultat. Den er faktisk så bænkers at jeg har gitt den navnet "Bolledeig for idioter " (...dette er faktisk den eneste bolledeig oppskriften jeg får til he he)
Oppskriften brukes til både Skoleboller (trill boller, la heve, lag hull i midten på bollen og fyll i en teskje med vaniljekrem), Sukker "S", ( lag boller formet som s, stek de slik som beskrevet la de avkjøles litt, dypp først i smelte smør pg så dyppes dem i sukker) eller Kanelsnurrer (Kjevle bolledeigen ut som en stor pizza, lag en blanding av smør, sukker og kanel. Smør dette utover leiven, rull den sammen og skjær opp i biter. Stekes på samme måte som beskrevet)
1-1,5 liter mel ( begynn med en liter så ser du etterhvert hvor mye du trenger)
1 dl sukker
1 pakke tørrgjær
100 g smeltet smør
1/2 liter oppvarmet melk ( husk at tørrgjær kan godt ha litt høyere temperatur på melken enn fersk gjær, men ikke over 40 grader)
1 ts kardemomme
Bland det tørre. Bland melk og smør og hell i det tørre. Eltes til den har fått en grei og smidig konsistens.
Heves til dobbel størrelse. Trill boller og stek dem ved midterste rille, ca 220 grader til de har blitt gyldne.
Til slutt så lære jeg et knep på jobb av en av mine kolleger... vil du har mye boller så pensler du dem med melk etter de har kommet ut av ovnen.
Der var bolledeigen ferdighevet så jeg får stikke ut på kjøkkenet å jobbe litt.
Ha en fabelaktiv dag!
He Elin:)
SvarSlettOppskriften din ligner veldig på den jeg har, og som du sier..den er garantert suksess!
Her står bollene til heving nå.
En smakebit idag, og masse boller imorra ;)
Ha en fin fastelavnshelg videre!
Klem
Takk for tips!
SvarSlettHar mistet min beste bolleoppskrift, men denne så ganske lik ut. Da blir det boller i morgen :)
Ha ei fin helg!
Jeg er en stor idiot når det gjelder gjærdeig, så da prøver jeg denne oppskriften her. Kanskje vi får gode fastelavensboller vi også :) Takk skal du ha!
SvarSlettTakk for oppskrift, jeg brukte den som stod i SA idag, de ble gode, ha en flott fastelavenhelg hos deg!
SvarSlettBolledeig er bolledeig:) Synes du har veldig flotte bilder!! Ha en fin lørdagskveld!!:)
SvarSlettJeg har jukset og kjøpt ferdig deig.. :P Og ikke krem men sjokoladebiter.. Men fastelaven får man jo uansett :)
SvarSlettKos deg med bollene - god fastelaven.
SvarSlettSamme om det er en deig for idioter bare den gjør jobben!;) Jeg setter ivertfall pris på at du deler oppskriften!
SvarSlettHa en fin helg videre, med eller uten fjær!:)
Klem M
testet den idiotsikre oppskriften, og er veldig fornøyd..bollene blei kjempegode : )
SvarSlettugg sale
SvarSlettugg outlet
ugg boots cheap
ugg boots uk
mulberry outlet
ugg boots on sale
nike roshe run
ugg boots on sale
uggs outlet
ugg boots outlet
ugg boots sale uk
ugg sale
cheap beats by dre
woolrich jackets
patagonia outlet
ugg boots for women
nike air max 2013
hollister outlet
ugg boots outlet
cheap ugg boots
uggs on sale uk
ugg boots for women
ugg boots for women
ugg boots sale
discount uggs
uggs uk
ugg boots clearance sale
jordan shoes sale
cheap ugg boots
ugg boots for kids
red wing shoes
cheap uggs for sale
genuine ugg boots
miu miu bag
ugg outlet online
ugg sale
kd vi
ugg boots sale uk
genuine ugg boots
c5x48g4f07 h5i20o8d22 k7f45j7k13 l8u27j8s37 d7i19i9t47 t5k08c3t16
SvarSlett