søndag 20. november 2011

Juleforberedelser i det små


Hei og god dag!
Solen skinner  og det er en perfekt novemberdag. Forberedelsene til jul er i gang og i dag er det kjøkkenet som står for tur. Kritiske øyne skal gå igjennom skuffer og skap etter ting som burde vært kastet for lenge siden.  Jeg har allerede startet og flere norgesglass har nå blitt fylt opp med tørrvarer som skal få stå fremme til pynt.


Å ta seg pausen i julestria er viktig derfor gikk jeg meg en tur i dag tidlig rett etter at sola stod opp. Med hjem hadde jeg flere små juletrer som jeg skal bruke til å pynte de forskjellige rommene i huset med.
Halmbukken er fra den tiden datteren var liten. Jeg har alltid likt halmbukker men aldri lik rød fargen på sløyfebåndene som de bruker å knytte dem sammen med. I går kveld satte jeg meg ned å byttet ut båndene med tau i brunt og hvitt.  Halmbukken gikk fra å være en halmbukk som lå langt ned i kassen med julepynt til å bli en halmbukk som kommer til å stå til pynt.  Ønsker du å gjøre det samme så gjør du så her;: Fjern sløyfebåndet, knytt de nye tauene der de gamle er og klipp bort de gamle til slutt.Man kan ane at julen er på vei for her har det kommer litt flere røde detaljer enn vanlig. De røde detaljene er i form av sløyfebånd og gamle melsekker som kun ligger til pynt. Det er sånn jeg liker det. Å pynte til jul med pynt som ikke er julepynt.


Jeg skal bruke resten av søndagen på å få orden på skuffer og skap, rydde på vaskerommet, lage middag og bake boller. En perfekt utnyttelse av en deilig søndag.

Jeg ønsker alle som er innom en fin dag.

15 kommentarer:

 1. Det er jo akkurat det som er koselig, de små detaljene. Man kan kjøpe så mye fin julepynt man bare orker, allikevel synes jeg det er koseligs med appelsiner med nellikspiker(deilig duft, også),pepperkakehus, små sløyfer hist og her, og som jeg gjorde i fjor: Knøyt hvite blondesløyfer på juletreet. Ha en toppers helg! Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 2. Så flott dette ble da:)
  Utrolig dekorativt med gråpapiret rundt glassene!:)

  Ha en fin søndag hos deg:)
  Klem fra Kari

  SvarSlett
 3. Det er faktisk så enkelt som det du viser og sier her, lage julepynt av det som ikke er julepynt :) Det er jo så dekorativt når en kan se hva som er på glassene å la de stå fremme som du har gjort her... For meg blir det litt nostalgisk og minner fra barndommen på mormors kjøkken, strømmer på :)))

  Ha en fortsatt nydelig søndag
  Klem Heidi

  SvarSlett
 4. Kjempekos og begynne og pynte med ting som ikke er direkte julepynt ja;)
  Noen små trær og røde bånd, helt herlig ♥
  Kos deg!

  Klem Line

  SvarSlett
 5. hej
  så fint du pyntat ;) nu börjar man längta på riktigt ....
  klem pia

  SvarSlett
 6. Hvor ser det hyggeligt ud.
  Ja! nu varer det ikke længe før vi går Jule amok...smiler...

  Ha´en dejlig dag.

  Knus Susi

  SvarSlett
 7. Første gangen jeg er innom din blog. Så mye fint! Synes dette lille du gjør før jul er flott.

  Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 8. Koselige juledetaljer! Kos deg resten av søndagen!

  SvarSlett
 9. Detaljene som teller:) Dette var ivertfall kjempekoselig!!:) Smart å skifte ut de røde sløyfene på halmbukken, selv har jeg solgt min! jaja;)

  Klem!

  SvarSlett
 10. Utrolig koselige og stemningsfulle bilder! Gleder meg til å pynte, bake og ordne litt nå. Vi er endelig ferdige på kjøkkenet, så det blir ekstra stas i år!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 11. nYDELIGE Bilder:-) ha en fin dag:-)klem Stinemor

  SvarSlett
 12. Hej elin.. Så söta burkar du fixat till .. Gillar ditt öppna skåp ..ha det gott! Kram Jeanette. Kallebodalantliv

  SvarSlett
 13. Å for en fantastisk idè å bytte ut båndet på halmbukkene. Jeg synes som du at halmbukker er kjempesøte, men har heller ikke likt det røde silkebåndet. Nå kan det hende jeg får meg noen halmbukker også.

  Klem fra Kari

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)