lørdag 30. juli 2011

En samling med vakre møbler


Jeg elsker møbler!  Jeg elsker gamle møbler og jeg elsker nye møbler med sjel. Jeg kjenner sommerfugler i magen når jeg kommer over skatter av møbler på loppis eller auksjoner. Da jeg kom til Danmark kom sommerfuglene flaksende. Aldri har jeg sett en vakrere samling av fantastiske møbler.
Gamle møbler, møbler som har fått seg en omgang med malerkosten, pussepapirer eller møbler som har blitt laget med  en kjærlig hånd.


Bordet dere ser på bildet er snekret av sønn Falby! Jeg holdt på å besvime da jeg så bordet. Dette er mannen som vet hva han driver med. Hele Falby familien er full av kreativitet og skaperglede.


Jammen om sønn Falby ikke hadde snekret terrassebordet også! Et gedigent vakkert terrassebord. Når man strøk hånden over bordplaten føltes det som myk fløyel.


Denne her ble en av mine favoritter. Til dels fordi jeg elsker når man blander det røffe striestoffet mot de myke formene men også til dels fordi jeg har samme stol hjemme og melsekkene tar opp en hel hylle i et av skapene vårs. ( så denne her må kopieres)


Jeg har aldri sett en slik samling av flotte skap. Små skap, store skap, hvite skap og pastellfargede skap. Alle sammen unike og vakre.


Dette skapet er et kjøkkenskap. Skapet er like pent utenpå som inni. Når innholdet blant annet består av gamle bruksting i fine farger, ja da visste jeg rett og slett ikke om jeg ble lykkeligst over å se skapet eller inni skapet.


Det hadde ikke vært meg i mot å hatt et slikt skap i min stue. Et utrolig vakkert skap som inneholdt vakre samlede skatter.


Jeg kunne gitt mye for dette skapet. Skapet brukes oppbevaring for toalettruller og diverse andre nødvendigheter til badet. Tenk å ha et slikt flott skap på badet, dere! Fargen er ubeskrivelig. En blanding av blått, grønt, grått og turkis. .


Jeg er inspirert. Jeg skal bestille container på mandag. Ting skal sorteres, kastes og ting gis bort. Ikke ting jeg er glad i og som jeg samler på, men ting som kun er der. Ting som jeg vet at vi aldri kommer til å få bruk for, ting som stjeler energi og ting som egentlig bare opptar plass. Så kan tingene vi ikke vil kaste få plass i skuffer og  skap. Vi må jo ikke ha alt fremme på en gang. Jeg har 17 dager på meg før jeg begynner på jobb igjen...å jeg lover jeg skal bruke tiden godt.Planen er å starte i dag. Ned å pante "o store flaskeberg" . Så skal jeg begynne på garasjen som inneholder alt mulig  annet enn en bil. Bilen er det ikke plass til! Etterpå skal jeg begynne å sortere diverse ting i skuffer og skap. Jobbe meg igjennom etasje for etasje. Renske opp før høsten kommer, renske opp for å få litt mer luft.

Jeg ønsker alle som er innom en "luftig" og ryddig dag.


15 kommentarer:

 1. Oj, her var det jammen mye flotte møbler. Spisebordet var jo helt utrolig nyyydelig! :) Hadde gjort seg godt med noen av de møblene her ja, det er det ingen tvil om! Kos deg med ryddingen og riktig god helg ;) Er godt å få ryddet opp litt av og til. Klemmer fra Cecilie

  SvarSlett
 2. Du verden, så mange fine møbler!
  Flinke møbelsnekkere :)
  God lørda!

  SvarSlett
 3. Sukk, jeg gråter inni meg når jeg tenker på alle de flotte skap og kommoder lik de på bildene dine. Hadde jeg visst at de skulle blitt moderne igjen.... Men, det er sikkert noen andre som har fått glede av dem:)) Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 4. Å! så fint man vill ha allt ...jag har också en förkärlek till stolar ....inhandlade mig 2st häromdagen ..ska målas å bytas tyg på ..kram jeanette.kallebodalantliv

  SvarSlett
 5. Mange flotte møbler der ja. Godt å sjå at andre også treng ei opprydding inn imellom. Og for ikkje å snakke om kor deilig det er når jobben er gjort.
  God helg og kos deg med jobben du har foran deg :-)

  SvarSlett
 6. Så mange fine møbler og jeg så mye jeg fikk lyst på!

  Lykke til med rydding! og det blir sikkert SÅ deilig etterpå

  Ha en fin lørdag

  Hilsen ann-helen

  SvarSlett
 7. Så masse nydelig du viser. Veldig inspirerende. Har begynt å rydde smått jeg også, men har så problemer å kvitte meg med det som jeg egentlig ikke trenger. Tenk vist jeg får brukt for det en gang??
  Heheh.
  Likte veldig godt stolen med striesekken. Har en liten skjønn gjyngestol. Tror den skal få seg en oppfriskning nå:0)
  Tusen takk for nydelig inspirasjon.
  Klem

  SvarSlett
 8. Herlige møbler!!
  Jeg barre digget bordene sønn Falby har laget... lekre ♥

  Jeg har også fått den store ryddedilla, orker ikke ha så mye dill fremme lenger... Har pågått en stund denne ryddingen min;)

  I dag kjøpte jeg meg en bukett roser (veldig lenge siden sist nå...) men fant jeg noen vase?? Niks, de har ejg jammen meg gitt bort, haha;))
  Så da ble det Norgesglass;)) Fungerer fint det og, men jeg ønsker meg en Alve-vase eller to;)

  Kos deg med ryddesjauen!

  Klem Line

  SvarSlett
 9. Hjelpe meg, så mye fint på en gang. Stolene var bare fantastiske. Og skapene,sukk.

  Ha en ryddig helg

  Klem Bente

  SvarSlett
 10. Nydelige møbler...ja det kribler når man ser alt det vakre...og man drømmer om å kunne bytte ut alt hjemme... men det forblir en drøm..

  Nyt helgen med sol forhåpentligvis..

  Klemmer 0))

  SvarSlett
 11. Ååååååå dååååån......så nydelig, kunne pakket snippsekken og flyttet rett inn ja:)) Kos deg med ryddinga:)) Sommerklem Tone

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)