søndag 27. april 2008

En kommende kulinarisk uke...for på fredag er det fest.


Steiner med inn gravete meldinger har stått på ønskelisten lenge. Å nå når steinene ser ut som steiner og attpåtil gir deg en beskjed om å " Komme indenfor" ja da smeltet jeg jeg som smør. Disse ligger lett synlig med hoved døra våres på dette sink fatet.
Ny dørmatte (allerede utprøvd på dette bildet) trengte vi.
Ære være kokosmattene... men de går så fort i stykker.

Denne, i svart gummi skal trøs på ganske mange ganger før det viser slitemerker så dette blir nok den siste dørmatta som blir kjøpt på en lang stund frem over.


Franske veggord fikk jeg også med meg hjem....et til å ha i trappe oppgangen og dette som er klistret opp på endeveggen til vitrine skapet.Denne kjøpte jeg til gangen der Marit kan legge alle brevene som hun skriver til meg i løpet av en uke. Så kan jeg bokstavelig talt gå i Mailboksen min å hente mailen min.
Notatboka er jeg veldig glad for. Jeg har i mange år hatt en hus og hage bok som jeg har notert flittig i, klippet og limt.
Den gamle sang på sitt siste vers og derfor spanderte jeg på meg en ny.
(Med blanke ark og fargestifter til......)

Den nye te kannen min er jeg veldig stolt eier av. Nå står den til pynt i TV stua for den har slik en nydelig farge.
Det gjør seg i et furuhelvete med litt farger som blikk fang.
Jeg er helt sikker på at denne kommer til å bli brukt til te ute på terrassen. Vi må bare vente litt til det blir så varmt i luften at man kan sitte ute og spise frokost.
Å når frokosten er servert og alt er ryddet bort springer mor alt det hun makter for å sette denne opp igjen til pynt i TV stua igjen.
Bonus ting fra Anja. Dufte pose med en fantastisk roseduft. Det dufter roser over hele huset noe som jeg bare så elsker. Såpe med...roseduft, merke til å klistre på vegg og en koselig liten sommerfugl som nå pynter opp en glass klokke som også ble kjøpt.
For uten hage safari så var vi på en liten by safari. Nærmere bestemt Sandnes.
Her ligger også noen godbiter av butikker. Vi var innom en av butikkene som man ikke kommer uten å ha vært innom i denne byen hvis du er interiør interessert, Nemlig VILLA ROSA
Kulinarisk var et av ordet som ble brukt i headingen....det fordi denne uken blir en opplevelse og forberedelse av det.
Jeg er så heldig og ha ikke mindre enn to Mariter i min vennekrets. Veslehuset- Marit og Nabo Marit.
Det er jeg og Nabo Marit som står for maten.
I denne gata som vi bor, lider vi av sosial angst! Vi er ikke redde for å treffe andre mennesker men heller litt redd for å ikke treffe mennesker og få snakket på innpust og utpust!
Vi har hele panikken når vårsola kommer og vi ikke har fått sittet på naboenes terrasser og skravlet.
Dette er jeg og NaboMarit veldig flinke til.
Vi er også veldig flinke til å lage til fest på sparket og ikke fullt så så på sparket. Da tar vi det igjen på planlegging.
Nå på fredag som kommer, skal vi ha en fest som ikke er så veldig på sparket....
Vi står for maten fordi vi NaboMarit og jeg vil lage den!!!
Vi skal servere Tapas til 12.
Vi satt å skrev og fordelte mat retter til denstore gull medalje så nå er arbeidslisten klar.
Her er det vi skal lage. Denne kommer til å bestå av 15 tapasretter +brød.
(Det som er uthevet med blått skal jeg lage)
Fiken med parmaskinke og mynte
Dadler med bacom
Rød pesto
Oliven tapendade
Parmesan dressing
Hvitløksopp
Salvie kylling
Mynte kjøttboller
Balsamico flommet tomat og løk salat
Kisebær tomater med snøfrisk
Lime shampi
Ananas scarpaccio
Dampet blåskjelle
Aioli
Pinje poteter
Godt brød
Gelato cioccolata cielo ( hjemmelaget ekte Italiensk is med hakkede mørk sjokolade, hvit sjokolade og hakket og ristete hasselnøtter)
Noe må begynnes på allerede i morgen, men jeg gleder meg jeg.
Det skal bli en skikkelig koselig vårfest på fredag sammen med de andre naboene her i gata.
Ha en fin fin vår dag alle sammen. Klem fra Elin:O)

29 kommentarer:

 1. hei på deg , visste ikke at det allerede var en prinsesse her.
  unnskyld , men håper du tilgir.
  Bloggen din er kjempefin, og de nyinnkjøpte sakene vakre.
  Har selv "tekanne" som er helt lik bare Burgunderrosa, eller noe i den duren...
  Håper festen var fantastisk og at maten var en hit.
  klem så lenge...

  SvarSlett
 2. -oj.
  Misforsto... hehe
  GHåper festen BLIR fantastisk og at maten Blir en hit ! ;-)

  SvarSlett
 3. Så masse fint du har kjøpt!

  Håpar det blir ein flott fest og at bøndene er ferdige med å lage "vårlukt", hehe

  Klem :)

  SvarSlett
 4. Heisann
  Nå imponerer du!!
  Viste ikke at du hadde slike kulinariske evner som kokk. Kunne godt vært flue på veggen hos deg i denne uken, for da hadde jeg nok lært ett og annet som jeg ALDRI har prøvd å lage selv. Blir sikkert helt topp!

  Flotte ting du hadde kjøpt. Blir nok snart en tur bortover på meg også, for dette hørtes jo så bra ut:0)

  Ang. Pay it forward, så trenger jeg ikke adressen din....

  Talas

  SvarSlett
 5. Hei hei. Du planlegger vårfest, mye godt dere skal servere, nam nam. Koselig med en liten vårfest ja. Har jo så mange fine bilder av alt det nyinkjøpte atte. Pynter så fint i huset ditt. Ha en kjempe fin uke. Mange klemmer...

  SvarSlett
 6. Smatt, nå fikk jeg faktisk vann i munnen...! Er visst litt sulten her jeg sitter og blogger, hihi ;) Herlige ting du har kjøpt, og flott butikk i innlegget under her...! Sukk, vil ha, vil ha... Ha en finfin søndag! Synnøve :)

  SvarSlett
 7. Hei, så masse fine ting som du har kjøpt :-) Og så mye god mat som du skal lage. Håper dere får et fint vær og en fin fest :-)

  SvarSlett
 8. Ååååh...æ å vil værra naboen din!!!! Sitter nesten her og sikler når jeg ser den menyen der!!! Heldige menneskene som får komme, håper de vet å sette pris på dere:) Så masse vakkert du har kjøpt deg da, likte spesielt godt...hm...egentlig alt,men tekannen og de steinene var flotte! Flirer meg ihjel av kommentaren din hos meg...jeg er tydeligvis litt rumpefiksert i underbevisstheten eller noe? Hehehe...og den lua ja, den prøvde jeg på meg selv og såg ut som en stor stygg baby:))) Passer nok best til ei lita snuppe på 3-4 år den!Du får ha lykke til med planlegging og matlaging!

  SvarSlett
 9. hei på deg:)

  for at jeg skal få sendt gave til prinsessa (er ikke helt ferdig ennå) så trenger jeg en adresse og et navn.

  send det til fru.vims@gmail.com

  så kommer det no snart...

  ønsker deg ei flott uke!!

  SvarSlett
 10. Hei igjen
  Tror du gikk litt bananas da du kommenterte i dag. 5 meldinger...
  Skjønner du ler, men jeg måtte jo løse "problemet" på en grei måte, så da tenkte jeg at det var greieste å gjøre det slik.

  SvarSlett
 11. nanam for en meny!! tapas e nokka av d beste æ vet! dadler me bacon og havsalte poteter står øverst på min liste!! nam nam!!

  SvarSlett
 12. Halloen du flinke kokk! Er det bare meg eller gjelder det flere, skal bare kommentere og lese litt til og sååå skal jeg spise, nå endte jeg her og ble ikke mindre sulten av å se den flotte menyen! Får knaske i meg en skive med hvitost, veldig fristende etter å ha lest dette.. Jammen fikk du med deg mye fint ut av butikken, nydelige saker ikke annet og si:o) Dørmatten har jeg, på tredje året ,helt utrolig at den har overlevd, men den e like fin og vedlikeholdsfi hihi:o)
  Ha det bra Elin
  Klem

  SvarSlett
 13. Åh! Kommer på tapas jeg!! Sulten her jeg sitter og det ble absolutt ikke no bedre av den menyen der;o) Du var meg bare litt i forkjøpet idag også du!!!Nytt innlegg ute NÅ!
  ALLE de tingene du har kjøpt vil jeg også ha!!!! Den tekannen trenger jeg virkelig for min gamle har gått istykker!!! Kanksje ved neste konkuranse:o))))
  Nå skal jeg lage meg kveldsmat, les havreknekkebrød med ost!! En dille jeg har! Klem!

  SvarSlett
 14. Hei. Er bare innom for å takke for kommentaren på min lille feiring, da det desverre ikke ble noen pakke på deg denne gangen. Shoppet litt, ser jeg. Mye fint. Jeg vil også besøke Villa Rosa, men når kommer jeg meg over de 7 fjell? Jeg kjenner jeg får helt vann i munnen av denne tapasmenyen deres. Kanskje det er dere jeg bør hyre til hageselskapet jeg planlegger til mannen i mitt liv. Dere kan jo bare ta toget til Oslo, bytte tog til Askim og så henter jeg dere på stasjonen. Gjesterommet står klart. Ha en feiende flott uke!

  SvarSlett
 15. Ja, det er så deilig nå når alle har kommet ut av sitt "lune hi".
  I helga har det vært supersosialt i vår gate, vi begynnte samværet i går formiddag og avsluttet i ettermiddag(vi rakk såvidt sju timers søvn). Det var så trivelig!!! Deilig med vår!!!!

  Gled deg til festen, jeg gleder meg til å få se bilder av maten, den hørtes skikkelig spennende ut!!!

  SvarSlett
 16. Jeg vil å komme å bo i gata deres!!!!
  Høres jo sååååååå kozt ut!
  Dere imponerer skikkelig da!
  Lykke til med det hele!

  SvarSlett
 17. Jeg ler og ler av at det har dukket opp en Prinsesselinn, hahaha.Prinsesseelin og Prinsesselinn dere er jo nesten tvillinger og det skiller bare en liten E...hhehe!

  Så du tror at jeg er blitt overlegen og sitter her i huset mitt og bare godter meg og ikke gidder å komme på besøk lenger, jeg bare surfer på en gedigen jubileumsbølge gjennom Bloglandia:)

  Neida du prinsesse ELIN Du er ikke glemt. Nå har det seg nemlig sånn at til vanlig da pleier jeg å besøke en fire fem faste blogger og så legger jeg igjen en hilsen, og så går jeg på besøk litt på måfå og så blir det på den måten.
  Men i dag har jeg hatt STÅLDISIPLIN. Jeg har nemlig gått systematisk til verks og besøkt en etter en av alle de bloggerne som besøkte meg på jubileumsdagen, og du var jo nummer hundre og noe så da er du LANGT bak på listen. Så langt bak at jeg begynner å få littegranne problemer med håndleddene ( *ler høyt) Men når denne maratonbesøksrunden er over, så er jeg nok tilbake i vanlig besøksmodus,
  Det vil si at jeg kommer innom til deg og drøser litt om bibelhistorie og deilig mat for eksempel. Jeg har SÅÅÅÅ lyst til å komme på et sånt matbesøk, med all den maten. Det høres bare FANTASTISK ut for meg!!!

  Men i stedet så sitter jeg her og sliter meg ut med hyggelige kommentarer ( hehehe) puffda, det er IKKE synd på meg i det hele tatt--jeg er faktisk heldig og jeg koser meg!!!

  Men du; Tror jammen santen du har vunnet en trøstepremie for GODT BLOGGEVENNSKAP så vidt jeg har skjønt??? Hvis du er tålmodig så skal du se....

  SvarSlett
 18. Hei!
  Den termosen din var knallfin! Den hadde nok fått hedersplass her hos meg (og Roy skulle IKKE fått lov til å lure den med seg på jobb fordi han ikke fant sin egen!)hihi ;)
  Det var en lang liste med nydelige retter! Mmmm Jeg er skikkelig glad i ny og spennende mat! Blir nok en knallaften dette her! ;) Skulle gjerne bedt inn til nabofest i nabolaget jeg også, men det er bare en ting som mangler, naboer.. hahaha ;)
  Ønsker deg en fin kommende uke!
  klem fra Beth

  SvarSlett
 19. Dette såg jo flott ut!
  Masse flotte ting du har vært å handlet!

  Takk for hyggelig kommentar på dåpskortet!

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 20. Nå ble jeg så sulten at jeg bare må logge av! ;)
  Fikk vann i munnen av den listen og kjenner magen rumle...

  Ønsker deg en flott uke, og lykke til med forbredelsene!

  SvarSlett
 21. Ååååh, den menyen hørtes jo helt fantastisk ut! Fikk helt vann i munnen. Jeg ELSKER tatas menyene, de går ikke "av moten" hos meg, elsker smakene og luktene. Rein nytelse!

  Så masse fine ting du har handlet deg da! Det ene kuppet finere enn det andre..nullshoppingen hois meg fortsetter, dels av pengemangel og dels av prinsipp om å skru ned forbruket mitt. Men andres shoppinggleder kan jeg jjo nyte! Og en liten handlesprekk nå i helgen ble det jo hehe.

  Ønsker deg en ny fin uke!

  SvarSlett
 22. Her var det mye lekkert jeg kunne tenkt meg.
  Den dørmatta sto jeg å kikket på Åhlens på fredagen og angret så på at jeg ikke kjøpte den. (Jeg har kokosmatte, haha).
  Termosen har jeg også hatt fryktelig lyst på å sto og vurderte den på Kremmerhuset, men de hadde bare hvit og jeg ville helst ha i rosa eller turkis, så da venter jeg.

  Kjempe gøy med fest og jeg fikk vann i munn når jeg leste menyen:O)

  Håper du får en fin uke.
  Klem:O)

  SvarSlett
 23. Hei :-)

  Tror jeg inviterer meg selv til den tapasfesten, jeg... Er faktisk på vestlandet da; nærmere bestemt i Nordfjordeid! Regner med at det er en bit å kjøre men pytt,pytt :-)
  Vi er på den årlige hingsteutstillingen for fjordhest og fredag kveld er det festmiddag, men jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at deres tapasmiddag slår denne altså...

  Flotte ting du har kjøpt, jeg likte spesielt godt den te-termosen! Kunne det forresten være mulig å få oppskrift på sjokoladeisen? Jeg har dilla på å lage is og min spesialitet er hjemmelaget vaniljeis, men ungene ønsker seg sjokoladeis, så...?

  Nå må jeg finne senga, ønsker deg en flott uke og lykke til med festen! Kommer nok innom før det, for det finnes noe som heter bærbare...
  Klem fra Britt :-)

  SvarSlett
 24. den maten så jo bare så deilig ut!!
  Nam nam...........
  flotte ting du har kjøpt og nye matter trenger jeg også!!
  Ligger bare noen lurver utenfor her!!!
  Venter på at huset mitt skal få ny farge og da skal det bli orden på sakene!!
  Ha en flott mandag og kos deg med forberedelsene:O)

  SvarSlett
 25. Ser du fikk med deg en del på shoppingen :o) Fort gjort det der...

  Tapas menyen deres høres helt fantastisk ut - får vann i munnen ;-D Dette MÅ jo bare bli kjempe bra!!

  Kos deg med matlagingen :o) og ha en flott uke!!

  SvarSlett
 26. Åh, fy søren så mye flott du har fått deg... Mye jeg kunne tenkt meg å sette kloa i der... :o) Selv venter jeg på pakke fra Mollys, og den gleder jeg meg til... Har blant annet bestile en slik koselig stein med påskriften "Velkommen" Synes de er så nydelige!!

  Tapas, mmmmmm - nammenam!! Elsker det! Skal selv ha gjester på 1. mai, og har vurdert det samme. Har du noen ekstra gode oppskrifter eller??

  Ønsker deg en strålende uke, med koselige forberedelser til festen!!

  Klem fra meg :o)

  SvarSlett
 27. Hei, dr Phil her ;-)
  Jeg liker mange av de samme tingene som deg, altså... En sånn sten med "mor og barn sover" på har jeg kjøpt til en kollega som nedkommer nårsomhelst nå. Og en sånn termos har jeg planer om å kjøpe....Kanskje sort, så de hadde det på Kremmerhuset. Og "mailboksen" din var jo kjempestilig, kunne godt tenkt meg den også, jeg :-) Lykke til med selskapet, vi får vel se bilder av borddekking og servering?? Ha en deilig uke, klem :-)

  SvarSlett
 28. Thank you for sharing the information. See also information from us through the following article! Thank you :)

  Obat Jantung Bengkak Alami
  Obat Herbal Penghilang Keloid

  Obat Bell's Palsy Herbal

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)