lørdag 30. mai 2015

Wash-dry-fold-repeat.


Vaskerommet vår trenger en opp pussing og vi trenger mer plass til yttertøy, sportsutstyr og en plass til å kunne stå å jobbe. Vaskerommet vårt er nok det rommet i huset som brukes mest (!) fordi det også er inngang for oss som bor her. Ofte ser det ut som om det har vært krig her inne og jeg rydder og rydder men på grunn av for liten skap plass og praktiske løsninger blir like fort rotete igjen.


Lyse vegger på vaskerommet har vært prøvd ut i nesten 18 år med lite hell. Det blir fort synlige stygge merker på veggene så nå skal det skriftes farge til en mørk gråblå farge- Tåkelur. Vinduskarmene som er furu ( jada - det finnes enda noen karmer i huset som ikke har blitt mala) skal bli hvite, det samme skal lister. Døren er jeg veldig usikker på  om skal males hvit eller svart. Tror det ville hatt blitt utrolig stilig med svart dør.
Garderobeskapet som vi har nå er 1 meter  og 50 cm bredt og 2 m høyt og som  inneholder 19 jakker, rideutstyr og ikke mindre enn 23 par sko, skal byttes ut med 2 pax garderobeskap fra IKEA.
Av erfaring vet jeg disse rommer mye for vi har ikke mindre enn 5 slike skap på forskjellige steder i huset. Jeg prøver å få til smarte løsninger når det oppbevaring, or de fleste som driver med hest vet at det blir mye utstyr til både rytter og hest og ofte har man flere jakker, flere par sko, hjelmer, vester osv I tillegg skal treningstøy, mopedhjelmer, jakker og sko også ha sin plass.


Når ting skal endres her hjemme brukes roomsketscher.com ofte. Da får jeg prøvd med tilnærmet like møbler og jeg ser fort om noe kommer til å fungere eller ikke.  Veldig greit med å kunne sjekke ut om møbler på den størrelsen man ønsker passer før man stikker å kjøper tingene.  Man danner seg også et inntrykk hvordan det hele vil se ut til slutt.




Men nå får vaskerom være vaskerom og jeg får begynne å tenke på dagens oppgaver....første post på listen er dugnad og  mat til arbeidsfolkene på rideklubben.

Ha en super dag folkens.

 Klem fra Elin

torsdag 28. mai 2015

Torsdag, regn, Rviera Maison og sitrus plante sprørsmål :)



God morgen og god torsdag.

Fytti katta for et vær vi har i dag. Jeg våknet at regnet pisket mot soveromsvinduet. Det er sjelden det minner så mye om oktober i mai som i dag og jeg er glad for jeg egentlig ikke trenger å gå ut forbi døren. 

Bildet av spisekroken ble tatt i sist uke. Vi var en liten tur innom en handlesenter og mens mannen var på sportsbutikken for å kjøpe noe, gikk  jeg på Mester grønn å kjøpe meg en champagnekjøler til å ha blomster i. 
Mester grønn har 2 størrelser av disse og den jeg kjøpte er den minste av dem. 


Kombinasjonen blått i flere nyanser og kurv har blitt en favoritt hos meg denne våren. Ikke at jeg ikke likte det før men jeg satte nok aldri disse fargene og naturmaterialene så mye sammen før. 
Nå synes jeg det er rustikk, landlig og gir en flott sommerlig følelse. Kurven i kjøkkenhyllen ble kjøpt for ca 5-6 år siden og er av merket Riviera Maison. Her oppbevares det tøyservietter, te lys mm. 



I forgårs kom mannen og barna hjem med dette sitrus treet i gave til meg. Jeg synes disse er så lekre.
Når været blir varmere og sola titter frem skal det pynte opp terrassen men frem til da skal det få pynte opp kjøkkenet og stuen 
( det står liksom litt midt i mellom) 

Nå prøver jeg å finne ut om det er spiselig frukt som er på treet eller om det bare er til pynt.  

Det hadde vært veldig fint å kunne pynte salaten med med små sitrusfrukter fra egen potte... Blir glad for tilbakemeldinger hvis noen av dere vet om frukten er spiselig. 

Her blir det husvask (det nærmer seg helg) klesvask, og forefallende arbeid. Det passer godt siden været er slik det er i dag.  
Jeg skal nytte meg av  regnet  å bare kose meg inne med lydbok, sjokolade og levende lys mens jeg svinger støv moppen og prøver å løse en kriminalgåte sammen med Anne Holt.... Livet er ikke så aller verst 


Håper dere får en koselig dag dere også. 

Klem fra Elin

mandag 25. mai 2015

Bursdag og borddekking



God morgen!
Vi har nå i løpet av mai fått en 18 åring i hus, noe som både er veldig fint men også litt vemodig. Hvor ble alle årene av...og plutselig hadde vi en voksen dame på 18 år her hjemme. Når det er sagt er det en meget flott og veloppdragen dame på 18. Hun er fantastisk snill og god mot foreldre, familie, venner og fostersøsteren på 15.
I løpet av Kristi himmelfarts dag så hadde vi til sammen 34 gjester. 17 på dagen til brunsj og 17 ungdommer på kveldstid i kjelleren.


Bordpynten har jeg kjøpt på HoneyOak.no . Der kjøpte jeg servietter, sugerør, fjær med gull på, cupcake former, flagg, vimpler ( henger i taket over bordet), bordkort og konfetti. Dukene er helt vanlige engangs duker og servise, bestikk, glass og vaser er ting som vi har her fra før. Serviset er et gammelt Figgjo serviset til 12, som jeg var så heldig å komme over på bruktbutikk og som mamma kjøpte til meg i bursdagsgave.







Her hersker roen over det prinsessiske hjem og vi har flere ungdommer på overnatting både i tredje og i kjeller etasjen. Sånt er det ofte her i hjemmet- alltid 2-3 ekstra ungdommer til bords.  Vi er så heldige. Nå skal jeg nyte fred og ro sammen en kopp kaffe før jeg skal gå i gang med klesvask, støvsuging og forberedelser av middagen. I morgen er det en ny uke ( egentlig starter vel den i dag) og jeg er klar!

Klem fra Elin 

tirsdag 19. mai 2015

Den store fest-uken


Hei og vel overstått! 

Her har det vært en uke med mye fest og feiring så blogging har det ikke blitt tid til. Nå er lysene slukket, de siste ballongene blitt stukket hull på og ting begynner og roe seg litt her i hjemmet.

Krist Himmelfartsdag hadde vi selskap for datteren som ble 18. Bilder fra bordet kommer senere når jeg har fått redigert dem først men frem til da kan jeg vise dere noen bilder fra stuen ( tatt i går) og fra bordet på 17 mai. Bildene fra 17 mai var fra bordsetting nr. 2.

Enkelt dekket med "tar-det-vi-har"prinsippet. Tallerkener kjøpt på bruktbutikken, glassene var lett blandet. Noen fra IKEA og noen krystall. Hardlagerbestikk i serien Nina. Blomster fra Ålgård blomster og et par gamle loppekopper som lysestaker for anledningen.  Duken ble kjøpt i Tyrkia og er av lin og enn hvor mye den strykes vil den liksom ikke bli flat.( tror det må være broderiet som gjør det)  Men duk er duk! Vi hadde en strålende feiring som startet med familiefrokost, tog-gåing og familiefest på kvelden.







Jeg ønsker alle dere der ute en flott tirsdag. 

Klem fra Elin 

onsdag 13. mai 2015

17 th may INSPO



Nasjonaldagen er like om hjørnet og jeg trenger inspirasjon til både borddekking, mat og kaker. Her har de meldt dårlig vær og det snakkes ikke om det blir regn, men hvor mye regn det blir. 

Store deler av dagen foregår hjemme- men det blir ikke mindre feiring av den grunn. En sen frokost, festpyntet bord, middag etterfulgt av dessert og kaker på ettermiddagen. Det er tross alt Nasjonaldagen. 


































HIPP HIPP HURRA!!! 
Klem fra Elin

tirsdag 12. mai 2015




Hei og god morgen!

Det er lenge siden jeg har fått blogget om morgenene nå så nå er det på tide med et morgeninnlegg. Her går det i planlegging av storinnrykk på torsdag og i løpet av torsdag dag og kveld skal vi ha 34 til bords. Da trengs det god planlegging,  forberedelser og delegering, slik jeg ikke blir stående de siste timene med matlaging, kakebaking og borddekking. I dag skal tilbehøret laget for det kan stå flere dager i kjøleskap, jeg skal også bake marengsbunn  og eplekaker senere i dag. 



Det skjer ikke så mye annet enn matlaging på kjøkkenet nå for tiden. Eller jo jeg har byttet ut tekstiler men byttet dem tilbake igjen etter et par dager. hi-hi.  Jeg liker farger men havner alltid tilbake igjen til hvitt og blått i forskjellige nyanser.  Jeg synes at blått sammen med hvitt og brunt er utrolig beroligende. Spreke farger er så lekkert hos andre men jeg synes det bare blir rotete her hos oss. 


Opp trappa i tv stuen går det også i blått. Marineblått, brunt, hvitt og bittelitt rødt.  Det er også farger som jeg synes er lekkert både vinter som sommer. 

Dette er en god plass å sitte når man skal se tv. Det er ikke få ganger i løpet av en uke det surrer interiørprogrammer på tv her oppe. Nede vises ting som lagerkrigen, elevmonster, 2 and a half man.... Nede i kjelleren er det netflix som gjelder... 



Tilbake til kjøkkenet igjen...kaffen er klar og jeg skal innta dagens første kopp før jeg skal smøre nistepakker og vekke ungdommen i huset. 

Ha en strålende fin tirsdag. 

Klem fra Elin 

mandag 11. mai 2015

Mandags-inspo


Hei og god mandag. 

Her regner det i bøtter og spann og det minner mer om oktober enn mai. Jeg har vært en runde på pinterest for  å samlet sammen noen vakre og inspirerende bilder. Her kommer noen av dem. 

Her trengs det nemlig inspirasjon i bøtter og spann (og ikke i form av regn). Uansett vær, blir uken fin...dagen i dag for 18 år siden ble jeg mor til en liten jente... Dette skal feires både med familie og venner og så avsluttes uken med nasjonaldagen. Det blir altså mye kake denne uken ;)













Ha en fin fin mandag. 

Klem fra Elin

lørdag 9. mai 2015

Russ, hest og Kygo







Hei og god kveld!  

Det regner og innimellom kommer det sludd. Det er lørdag kveld og med et slik vær er det godt å sitte inne å titte ut på været. 



Jeg har gått vakt på Landstreffet i kongeparken der 13 000 holder til denne helgen. Det var 6 kalde timer men jeg trøstet meg med tanken på at jeg skal iallfall ikke overnatte i telt eller en russebil/ buss denne helgen. 
Det er utrolig mange hyggelige ungdommer i kongeparken denne helgen. Skikkelig god norsk ungdom. Hyggelige, høflige og noen skikkelige humørspredere. Dere som er foreldre til russ... vær stolte!



Naboen til kongeparken er stallen på rideklubben vår. Hesten vår har i løpet det siste døgnet fått med seg flere gratis konserter. I ettermiddag var det Kygo som gikk på senen. Å møkke i takt med at Kygo står å synger på ute senen hundre meter nede i bakken er ganske ok selv om været er ruskete.



Her har mannen i huset reist ned på landstreffet- han skal gå vakt i kveld. Den ene datteren er på besøk hos kjæresten og den andre baker brownies mens jeg  ser gullruten. I morgen er det meldt pent vær...da skal jeg få ryddet opp litt utenfor, plante litt og gjøre klar til datterens 18 års dag kommende uke. 

Vi blogges!
Klem fra Elin 

lørdag 2. mai 2015

Fest, borddekking, tips og ideer


Mai er den store festmåneden for mange- det er det også her i huset. Nasjonaldag og bursdag for datteren kommer tett opp mot hverandre. Nå liker jeg å stelle til fest enten det er en bursdag for en 34 åring, konfirmasjon eller runde tall. Så jeg koser meg med forberedelsene.  Jeg har vært pinterest å samlet mange fine ideer til fest og festpynt og kanskje kan dette være til inspirasjon for andre.  

Her skal 18 åringen ( snart) feires og det blir både venne bursdag  og stor familie bursdag, og i den anledning har jeg vært ute i god tid og tenkt bursdag i over en måned. 
Pynten ble bestilt på nettet ( bildet over her) og kommer fra Honeyoak.no  og akkurat nå planlegges maten.


Jeg  liker å servere tapas...jeg kaller det tapas for det trenger nødvendigvis ikke være italiensk kjøttboller og bacon surret rund dadler eller facaccia med Aioli- Selv om dette smaker himmels og jeg ofte serverer dette også.

Jeg  prøver å tilpasse tapasen etter hvem som kommer. Barn liker ofte milde retter og ikke så mye smak mens eldre vil ha den gode gamle maten ( iallfall i vår familie) Uansett og du skal servere det ene eller det andre er mengder mat ofte en utfordring. Mitt tips å besøke denne nettsiden
http://www.matprat.no/artikler/gjester/hvordan-beregne-mat-til-mange/ ( link, så kan du lett regne ut hvor mye mat du trenger pr. person og slippe å sitte igjen med alt for mye mat etter festen er over. 












Lørdag og jeg har kjøkkentjeneste. Jeg har tatt på meg oppdraget med å lage mat til hele dugnadsgjengen i stallen denne helgen og i dag serveres kyllingsuppe. 

Ha en strålende vakker helg.

Klem fra Elin