mandag 30. september 2013

Kveldskos...

Hei!
Det er en ny uke og nye muligheter. Her går både julemarked-produksjon og ideer til ting som kan gjøres her hjemme hånd i hånd og jeg tar meg selv i å planlegge julepyntingen av huset samtidig som Tildaer får nisseluer, det klippes, limes og bakes.  Det er rene julestemningen her i heimen nå om dagen.


Nå har jeg ikke pyntet til jul enda (der går grensen til og med for en juleentusiast som meg) men jeg koser meg med tanken mens jeg pynter med duse farger og masse naturmateriale.  Jeg liker høsten jeg og jeg liker å gjøre det koselig rundt meg, så litt ny pynt blir med meg hjem hver eneste dag når jeg labber gjennom skogen etter jobb.




Jeg ønsker alle som er innom en riktig koselig kveld og en fin fin dag i morgen. 



fredag 27. september 2013

Slørlandshelg med kreative sysler mens vi venter...


Hei på deg!
Da var helga like om hjørnet og når jeg går på jobb i dag har jeg med meg ut dørene en stor bag. Helgen skal tilbringes på ridestevne i Grimstad. Resten av familien dro i går mens jeg kommer etter i dag. Jeg må bare på jobb først.


Bagen min er innholdsrik. Klær, rideutstyr, lesestoff, og håndarbeid. Jeg har gjort klar en stor pose med arbeid slik jeg  unngår dødtid av noe som helst slag.  Himmel, det er mye venting på sprangstevner.
Tiden blir ofte brukt til kake-spising og kaffedrikking mens man venter, og venter og venter... venting som kunne hatt blitt brukt til  fornuftige ting.... som å montere Tilda nisser.
Denne helgen skal det samtidig med kakespising ( de har alltid så gode kaker på sprangstevnene) jobbes mens jeg ...venter.


Når man reiser til Sørldandet holder det liksom ikke bare med kaker og kaffe, så litt påfyll av åndelig føde er viktig (vi snakker jo tross alt om S Ø R L A N D E T).

I tillegg til små nissekjoler, nisseluer, brodergarn og flere pakker med tildahår har jeg pakket med meg den nyeste utgaven av Levlandlig.
Så da er jeg klar....klar for en spennende og kreativ helg sammen med familie og venner i vakre omgivelser.



tirsdag 24. september 2013

Ute på trappen...


Høsten er en fantastisk tid. Fargene, luktene og skifte i været.  Regn og sol om hverandre. Jeg elsker å være ute på høsten. I går hadde klassen jeg er i O-løp. I strålende sol sprang  vi opp og ned åskammer for å finne postene. En skikkelig svett men fantastisk avslutning på en fin arbeidsdag. ( ...tenk så heldig jeg er å få betalt for å være med disse flotte menneskene og attpåtil få trim i tillegg) 

Her hjemme prøver jeg å skape litt koselig stemning utenfor så vel som innendørs. På kveldene tennes det levende lys ute på trammen og lyng er et must.


Jeg elsker søndagshopping og denne søndagen var jeg oppe hos ei kreativ dame for å handle litt til hjemmet.
Hun er en av nykommerne til årets julemarked  har laget denne knaggrekken. Hun snekrer, sager, syr, maler og stikker. Ofte får jeg følelsen av at hun kan trylle. Hun har evnen å trylle skrot til skatter. En plankebit og noen pinner, litt verktøy og malesaker...og vips så har hun laget en knagg.


Her blomster det som bare det nå for tiden og med fine temperaturer står inne blomster like godt ute. Jeg synes ærlig talt at disse plantene er finere ut enn inne.

Det er tirsdag og i kveld kommer noen kjekke damer  her for å ha bod møte  ( møte med de som jeg skal dele bod med på julemarkedet) Vi skal planlegge hva som skal lages, når, hvor og ikke minst hvordan utstillingen vår skal se ut. Det siste er nesten det kjekkeste synes jeg...å lage en utstilling som får besøkende i skikkelig julestemning.

Jeg ønsker alle som er innom en vakker høstdag!



søndag 22. september 2013

Nisser i september ♥


Hei 
Søndag kveld, dataen på fanget, årets hjem på tv....herlig! En ny uke er snart her og uken skal brukes til å sy enda flere nisser til julemarkedet, luke hagen for siste gang dette året ( forhåpentligvis), rydde inn hagemøbler og nyte herlige høstdager.

Jeg ønsker alle  en fin kommende ny uke 



lørdag 21. september 2013

Jeg ♥ lørdager


Hei og god lørdag 

Her har det vært diverse dataproblemer og jeg har rett og slett ikke kunne poste innlegg med bilder på bloggen...og blogginnlegg uten bilder er skikkelig kipt synes jeg.
Uken min har bestått av ettermiddager foran symaskinen som igjen har resultert i flere Tildaer engler klare for salg på julemarkedet.


Jeg merker at det er høst for jeg tiltrekkes mer og mer av av-stemte farger som brunt, duse rosafarger og jeg kjenner at det er helt greit å sy ting som er røde.

Tidlig i uken var vi på klassetur til Stavanger og innimellom besøk hos Stavanger aftenblad og quiss om Alexander Kjelland, ble det tid til å stikke innom flere koselige butikker. Med hjem i posen var det flere meter med stoff.


Morgen og helt stille i huset, en kopp kaffe, flere timer til å bare montere Tildakropper, sy søte små nissejakker og høre på radio....det er den perfekte starten på en god lørdag.

Jeg ønsker alle som stikker innom en flott lørdag!


mandag 16. september 2013

Engler, slikkerier og mandag



Hei og god mandag 
Helga har blitt brukt til å sy Tilda kropper som skal bli til engler ( og noen nisser) som skal selges på julemarkedet dette året. Jeg elsker å sitte å pusle med slike ting på fridager. Bare la tankene fly, mens jeg planlegger standen min på julemarkedet og koser meg med å stappe fyllvatt i ben og armer. 



Dette året blir mine ting å finne i et stort telt midt ut på plassen i Westernbyen. I  teltet skal vi være mange og jeg kan love dere at det blir mye fint å  se på, lukte på, smake på og kjøpe med hjem. ( kommer tilbake til flere detaljer over hvilke utstillere  som kommer og hva de selger i et senere innlegg) Det er bare å stikke innom den 3 november i Westernbyen her på Ålgård.


Her starter julebaksten tidlig dette året. Jeg, sammen med flere andre løedamer har gått sammen om å bake julekaker, lage godteri, glasserte epler osv for salg på julemarkedet. Markedsdagen trenger du ikke lete, du kan bare gå etter lukten. ( blir i teltet det også).Westernbyen har ansvaret for mat og vi  for slikkerier som kan gis bort i gave eller puttes umiddelbart i munnen.

Men først er det jobben som kaller og i dag må jeg  kle meg i regntøy og støvler. Det regner på tvers og er skikkelig surt og kaldt...det har blitt høst.


Ha en deilig høstdag!



søndag 15. september 2013

Kosen med å være kreativ...



Hvert år på denne tiden begynner jeg å glede meg til Løedamenes julemarked i Westernbyen.
Jeg kjenner kriblingen i magen mens jeg sitter å legger kabalen om hvor de forskjellige utstillerne skal stå.
Gleder meg til å treffe nye utstillere, og ikke minst se hva de gamle utstillerne har med seg dette året.
 I to måneder krysser jeg fingrene mine for at det ikke skal regne denne dagen. SNØ! Snø på markedsdagen ville ha vært magisk.

September og oktober har de siste 5 årene vært det samme som kreativ kaos her i huset, med julemarkedet som mål. Det klippes, syes, limes, sages og koses det. For kosen med å lage noe selv er jo grunnen for flesteparten av oss gjør dette.

Søndagen starter med kaffe og lydbok ved kjøkkenbordet mens jeg monterer armer på et par Tilda engler...

Ha en strålende fin dag!


lørdag 14. september 2013

Høst på soverommet


Jeg går en velfortjent helg i møte....det føles iallfall slik. Ukene er travle og da føles det ekstra deilig å kunne labbe hjem fra jobb å ta helg med veldig god samvittighet.

Utenfor ligger en stor haug med bjørkeris å bare venter på å bli til fine kranser. Jeg hadde et lite håp om å kunne sitte å binde kranser i deilig høstsol  denne helgen men de meldt regn så det blir å binde kranser i deilig høstregn isteden.



Etter sommerens opprydning i skuffer og skap kastet jeg nesten alt av sengetøy ( utslitte og utgått på dato).
Nå i høst har jeg gått til innkjøp av flere nye sengesett.
Favoritten er dette i greige ( en blanding mellom grått og beige) med et vakkert gammeldags mønster.


I kveld har rommet fått seg en omgang med støvfillen, gulvet vasket, pynt blitt byttet ut og nytt sengetøy blitt lagt på sengen. Deilige lune farger på soverommet...

I morgen skal jeg lage en stor krans. Få inn litt natur på soverommet ...og det finnes ikke noe som er så vakkert som store, lubne bjørkkranser.


torsdag 12. september 2013

Blå og hvit høstpynt


Hei og god onsdag!
Når onsdag ettermiddag er her, begynner fredags følelsen å komme snikene. Det gjør den alltid!
Kun et par dager til på jobb og så to deilige fridager.
Denne helgen er første helgen på lenge som jeg ikke har fult opp på timeplanen og det føles godt. Denne helgen skal nytes hjemme fra sofaen og garasjen (når fridagene nærmer seg kommer de kreative ideene snikene) 
Nå er jeg av den typen som synes at kreative sysler er energiskapene så et opphold i garasjen i løpet av helgen er godt for sjelen.



Bildene i dette innlegget er av en koffert jeg ikke klarte å motstå på en lokal interiørbutikk. Den ser gammel ut men  det er bare synsbedrag. Kofferten er ny og ble kjøpt på FEEL her på Ålgård.


Høst er tid for innekos og jeg må innrømme det at jeg diller mer og mer inne etterhvert som mørket kommer tidligere om kveldene.
Jeg synes at det er viktig å kose seg hjemme og det og ha noe fint å se på skaper hygge. Det er ikke alltid det trenger å være så mye. Noen telys på et fat sammen med litt lyng, et vakkert fat med epler eller som her en koffert med gamle og nye ting i skjønn forening.


Blomster er jeg avhengig av, selv om jeg er forferdelig god på å ta livet av dem. På denne tiden av året er det fint å pynte med lyng...både innendørs og utendørs. På kjøkkenbordet står hvit lyng sammen med Paul i øye oppi en gammel fransk form ( som er kjøpt på antikk og samle-messen)  En vakker høstdekorasjon i blått og hvitt. Høsten trener jo nødvendigvis ikke alltid være orange...

Jeg ønsker alle som er innom en deilig onsdag



mandag 9. september 2013

En en deilig kreativ tid i vente...


God mandag og ei god ny uke!

Helgen har fløyet men så er det nå slik at tiden flyr i godt lag...mitt lag denne helgen har vært mann, datter og hest på KM i sprang på Karmøy.
Hva skulle man gjort uten smarttelefon nå  i disse planleggings-tider for innimellom hopp og sprett, sløyfeutdeling og foring av hesten har jeg organisert julemarked. Døtid har jeg aldri vært fan av....he he.



Jeg kjenner det begynner å klø i fingrene etter å være litt kreativ så denne uken skal jeg sette meg ned å lage diverse ting som skal selges på julemarkedet.


Hvordan komme i julestemning når det er oppimot 20 grader ute...jo jeg ser på koselige  bilder som har blitt tatt fra tidligere år.  Da kjenner jeg virkelig at jeg begynner å glede meg til denne kreative tiden jeg er på vei inni men også til julemarkedet og ikke minst til jul.

Uken kommer til å bli fin. Det har jeg bestemt. Kreativ og fin...


Jeg ønsker deg også en flott ny kreativ uke.

fredag 6. september 2013

Invitason til inspirasjon


Hei og god fredag!
Det er ikke noe som er så kjekt som å lage sin egen pynt til hjemmet. Nå om høsten er jeg til stadighet å finne i skauen på jakt etter ting som jeg kan bruke til ett eller annet. Da samler jeg kongler, mose, pinner, kvister, blåbærlyng, tyttebærlyng og stener som brukes både til pynt nå  og til jul.
Lyng og mose legges  i poser for ned frysning (da tar man knekker på små dyr ) mens de andre tingne legges i garasjen der det er kjølig.

I neste uke inviterer Hagelaget på Ålgård til en kreativ kveld der man kan lage sine egne høstdekorasjoner til å ha hjemme.
Bor du på Ålgård eller i distriktet så ta turen til Ålgård og bli med på en blomstrende kreativ kveld med  høstlige farger og  hyggelige mennesker.

Dato: 11.09
Klokkeslett: 19:30
Sted: Åboas ( Ålgård bo og behandligsenter )
Kaffepenger: 20,-
Materialpenger: 30,-( alle får lage sin egen dekorasjon)


Håper vi ses!



Jeg ønsker alle som er innom 
en fin fin fredag og ei flott høsthelg!






torsdag 5. september 2013

Julemarked forberedelser.


Hei !
Det har rukket å bli torsdag og jeg er snart klar for en fin ridestevnehelg på Karmøy sammen med familie og venner.
Med meg i veska har jeg notatbok der ideer til årets julemarked skrives ned. Planleggingen av Løedamenes julemarked i Westernbyen er godt i gang og mange utstillere har meldt sin interesse. Skulle du ha lyst til å være en del av dette så send en mail til elin.hakvaag@lyse.net. Det er noen få plasser igjen. Første mann til mølla.
Årets marked blir 3 november fra 12-18.

Målet for markedet er å gjøre det litt bedre for hvert år som går. Her ringes det, mailes det, skravles og planlegges det til den store gullmedalje. I kveld fikk jeg med hjelp fra ei god venninne, tilgang til hest
( vår egener seg ikke til dette- han er alt for utålmodig) så da blir det hesteridning for unger som har lyst til det.

Hvis du overhode ikke aner hva Løedamenes julemarked i Westernbyen er eller kanskje var innom i fjor og bare har lyst til å mimre litt så kan du trykke  på linken HER. Så kommet et bilderas fra fjorårets julemarked.

Jeg ønsker alle som er innom en 
trivelig torsdag og en fin fin fredag. 





mandag 2. september 2013

Jul i november


Hei og god ny uke.

Mandager er fine de også selv om det regner og forkjølelsen har inntatt kroppen. Høstet bringer med seg gode og ikke fult så gode opplevelser. Forkjølelse er er den eneste tingen jeg ikke liker med høsten ellers så synes jeg høsten er en fin tid.
September er en fin fin måned for å planlegge julen. Ja, da tenker jeg jul i november og det årlige julemarkedet som avholdes i Westernbyen av oss løedamer.
Et godt gammaldags julemarked med gaveideer, ting til hjemmet, hjemmestrikket, blomster, ting til å spise opp  og mye mye mer. Info kommer senere. Hvis du kom i julestemning ( bare sånn bittelitt) kan du kopiere disse herlige gamle kortene og bruke dem til et eller annet kreativt og litt julete i høstmørket.







Ha en herlig mandag!