onsdag 31. juli 2013

Kvinner i fokus


Positiv opplæring arrangerer inspirasjons konferanse i Stavanger konserthus 
3 desember2013

Konferansier:    Alex Rosen

Foredragsholdere: Janove Ottesen, Hanne Kristine Rohde, Marit Figenschou,Gro Hammerseng og Wenche Myhre

Gi deg og dine kolleger et velfortjent pusterom og få med deg både motiverende og lærerike foredrag, samt herlige latterkuler med noen av landets mest inspirerende 
foredragsholdere! 
Hver 6. deltaker går gratis ved samlet påmelding!




tirsdag 30. juli 2013

Maling...


Jeg føler meg så heldig når jeg tenker på at jeg enda her ferie noen uker til. Noen uker til å bare kose meg hjemme, til å gå å luke i hagen, lage mat som tar litt lengre tid enn det vi ellers har tid til, lese bøker, sitte oppe lenge og sove litt lengre enn vanlig. Bare slappe av og nyte livet.

Den nymalte slagbenken har kommet på plass igjen i kjøkkenet. Benken ble malt for en stund siden men har fått stått å tørke i garasjen hele uken mens vi var i Tyrkia. Jeg må innrømme det at flere ganger i løpet uken i Tyrkia kjente jeg små sommerfugler i magen når jeg tenkte på den fine nymalte benken som skulle få komme på plass når jeg kom hjem. Jeg er slik jeg. Jeg går å gleder meg mens jeg planlegger nye prosjekter. Sånt blir man glad av!


Tirsdag er en fin dag spesielt når man har ferie. Jeg koser meg mens jeg diller rundt, flytter på noen pynteting, leser blogger, ser tv, leser litt og spiser norske jordbær. Sommerferie er fantastisk!

GIVEAWAY



Den heldige vinneren av Vinbeholderen, lampen og aviskurven fra Jotex er trukket og den som stikker av med premien er Elisabeth med bloggen Kreative infall og andre viktigheter

Hun skriver:
så gøy! fine ting:-) 
ha en fin fin uke.
Elisabeth

Elisabeth: Kan du sende meg en mail på elin.hakvaag@lyse.net med adresse så videresender jeg adressen din til Jotex.



mandag 29. juli 2013

Ikke helt etter planen...


Hei og en fin ny uke. 
Her ble det en bitteliten bloggpause mens jeg og familien har vært i Tyrkia. Uken vår har bestått i sol, bading, ekstreme mengder vann, sykehus innleggelse (datteren fikk dobbeltsidig bakteriell lungebetennelse og det var nære på at vi ikke fikk lov å forlate Tyrkia på grunn av smittefare) og derfor har  bloggen  rett og slett levd sitt eget liv  godt og vel en uke.

Nå er vi tilbake og jeg må innrømme det at nå har det vært nok utenlandsferier på en stund. Nå vil jeg bare være hjemme å kose meg!

Her blomstrer det meste og jeg ble utrolig glad da jeg så at pelargoniene overlevde "hjemme alene uken- uten vann". Ja faktisk så har de aldri vært så fine som etter jeg glemte å vanne dem før vi reiste til Tyrkia. Enda et tegn på at jeg fortsatt vanner  alt for mye når vi er hjemme.



Jeg har en vinner å trekke  på  Giveawayen. Den får jeg trekke  i morgen for nå er det på tide med mat og i kveld blir det hjemmelaget pizza.

Ha en fin fin kveld



søndag 21. juli 2013

Sol, sommer og søndag


For ei helg!
Slørlandssommer, måkeskrik, sol, fin musikk, gode venner og lukta av sjø. Ikke noe er så fint som å ha  ferie hjemme på Sørlandet, når sola skinner og gradestokken viser godt over 25 varme. Enda finere er det å komme hjem å se at sommeren er akkurat like vakker fra terrassen vår. 
Søndag, sommer og sol....perfekt!







Ønsker alle der ute en god søndag!

Minner om giveawayen som  jeg har på bloggen i disse dager. For å bli med trenger du kun å legge igjen en kommentar. Giveawayen finner du HER. 



fredag 19. juli 2013

Fredag og nesten ny stue.


Hei og god fredag!

Guri så kjekt at så mange ville være med på giveaway på bloggen min. Det er utrolig kjekt å lese alle de fine kommentarene fra dere. Tusen takk! Jeg trekker ikke vinneren riktig enda men venter litt.
Imens kan jeg vise dere Tv kroken vår og Ektorpen  som har fått nytt sofatrekk. Det ble nesten som en helt ny stue. Trekket er nok mer praktisk enn det hvite for her i denne sofaen soves det, ses tv, spises, leses, tulles og tøyses det.


Så et tips for dere som har slike "Ludde" saueskinn som jeg har. De kan fint vaskes i maskin. Jeg brukte milo og vasket mitt på 30 grader. Når det hadde tørket ( hang  i to dager til tørk) børstet jeg over det med en hårbørste og resultatet ble nesten som nytt.


Jeg ønsker alle som er innom en strålende fin dag og ei kjekk helg. Har du enda ikke fått deltatt på giveawayen min kan du trykke her for å legge igjen en kommentar.


onsdag 17. juli 2013

GIVEAWAY



For å spe litt lys og glede på  regntunge sommerdager holder jeg i samarbeid  med  Jotex ,en giveaway her på bloggen.

Legger du igjen en kommentar under dette innlegget her kan du vinne vinbeholder, lampen og aviskurven på bildet.  Tingene ble godt mottatt her i huset og lampen har allerede blitt tatt i bruk på rommet til datteren. Aviskurven står ved siden av sofaen vår og vinkjøleren er fylt opp ( det er jo tross alt ferie...) 





Lykke til!


Blomsterbord



Hei og god morgen!
Jeg koser meg med å ha ferie og jeg koser meg med å lage det fint rundt meg. Og ingenting er så kjekt å kunne gjøre en regntung dag til en kreativ og hyggelig dag med litt maling.

I garasjen står slagbenken. Den har gått fra å være grå til og bli hvit. Jeg elsker hvitt!  Jeg liker å stå  ute i garasjen å male mens tankene flyr.  Det er avkobling for meg.

Konsoll bordet på kjøkkenet har blitt omgjort til et lite plantebord. Pelargoniene mine får akkurat nok lys her og de stortrives!
Ser du sola ?  Den har vært fremme å hilst på i dag. Akkurat nå har den gjemt seg bak regntunge skyer, men det er utrolig så lykkelig man kan bli når den stikker innom en tur. Det er akkurat som de siste 7 dager med regn er glemt i et brøkdel av sekund. Her kommer noen bilder fra kjøkkenet og konsollbordet.






Nå er skal jeg koke meg en kopp kaffe og sette meg på terrassen å vente på flere glimt av sol.

Ha en deilig sommerdag!

mandag 15. juli 2013

Garantert sol...


God morgen og vel overstått helg.
Her har det vært stille og rolig. Innimellom tåke og regnbyger har sola dukket frem men varmen, den er ikke mye å skryte av. Hva gjør man så når sommerværet i Norge uteblir. Jo man pakker kofferten igjen og reiser til steder der man er garantert sol og varme. Så slik blir det. Tar med oss foreldre og stikker til sydlige strøk i løpet av uken.
Imens jeg venter på sol og varme maler jeg litt her hjemme. Slagbenken, et par småbord og så har alle vinduene utendørs fått et malingstrøk.



Blåbær går ned på høykant her i huset. Fulle av smak og antioksidkanter. Sunne som fy. Det er godt å forebygge hvis man skulle dra på seg en høstforkjølelse nå i juli.


En ting er iallfall sikker. Ting blir gjort når været er dårlig, så det er ikke så galt at det ikke er godt for noe. Her om dagen fikset jeg tellekanter både i skuffer og skap. Nå må man jo ha og gjøre og det blir for stillesittende å lese bøker hele dagene. Derfor springer jeg rundt med digibok på øret mens jeg ordner og fikser :O)

Mandag og stabilt regn. I dag skal digibok nr. 2  skal begynnes på mens jeg vasker bikinier, maler og koser meg inne med levende lys og varmepumpen på full guffe.


fredag 12. juli 2013

God Helg!


Med disse bildene ønsker jeg alle sammen der ute en god helg. 

Håper helgen din blir solrik og fin.





torsdag 11. juli 2013

Torsdagens prosjekt


Hei og god torsdag!
Sommeren har virkelig kommet til prinsessehuset. Alt tas i langsomt tempo nå om dagen og det er stadig rom for en kaffepause på trappen.
Det er deilig og bare gå å pusle slik her hjemme. I går ble garasjen ryddet, gårdsrommet og søppeldunker spylt, og terrassen ble høytrykk spylt og gjort klart til å  oljes.


I dag skal det males. Vinduene utendørs skal få seg et par malingstrøk og terrassen skal oljes- etterpå skal jeg dra på blomsterbutikken å kjøpe MASSE sommerblomster. Jeg har liksom vært litt sparsommelig med innkjøp av sommerens blomster dette året på grunn av av ferieturn vår til Thailand. Men nå skal det plantes i krukker og kar.  Åååååå som jeg gleder meg, til å gjøre det fint på terrassen.


Nye esker er kjøpt inn for planen er klar. Innimellom avslapping, maling, kaffedrikking og soling, skal  jeg få litt orden i skuffer og skap. Og det er ganske motiverende med nye fine ubrukte esker... det klør i fingrene etter å få sortert papirer, småting som samler seg opp i løpet av året osv. Fra nå av skal alt få sin faste plass men først skal jeg drikke kaffe og spise noen moreller.

Ha en strålende god torsdag!


onsdag 10. juli 2013

Få store bilder på bloggen


Hei og god onsdag.

Har dere det fint? Her er det overskyet og da jeg stod opp i dag måtte jeg skru på varmepumpen for her er det jammen kjølig til å være 10 Juli. Jeg er evig optimist og skal absolutt ikke klage. Jeg har hatt 17 dager med over 30 grader og sol hver eneste dag, men jeg må innrømme det at overgangen fra å gå konstant barbent i minimalt med klær til å må trekke på meg både sokker og langbukser var ganske stor.
I dag viser jeg bilder fra gangen vår. Fargene når i sommer er lyst med noen små detaljer i blått natur. Jeg elsker havet og dette gir meg følelsen av å være med sjøen.


Kurven ble kjøpt på bloggtreffet i Haugesund. Kurven er fin til å slenge fra seg nøkler, lommebøker eller bare være til pynt på benken.
Når jeg er inne på bloggtreffet i Haugesund så var jeg omtalt på Fabelaktig bloggen, her for noen dager siden. Månedens blogganbefaling. Jeg ble så rørt over det Maia skriver om bloggen at jeg måtte inn å lese  flere ganger selv.  Hvis du vil lese hva hun skriver om bloggen, så kan du trykke HER


Så har jeg fått et spørsmål om hvordan jeg får ekstra store bilder på bloggen.


1. Legg inn bildet på vanlig måte. Trykk på alternativet: ekstra stort.

2.Trykk så på det stedet det står HTML- kode til venstre i verktøylinjen ( uthevet med grått). Da får du frem masse tekst. Hvis du har lagt inn flere bilder så ser du at det er flere avsnitt. Hvert avsnitt er for hvert bilde.

3. Finn det stedet ( ganske langt nede i avsnittet) der det står: Hight=" 640. Bytt ut 6 tallet med et 7 og så bytter du ut 4 tallet med et 5 tall der det står Width (hos meg står det 424 men jeg bytter ut 4 tallet til et 5 tall slik det blir 524) 

4.Til slutt så trykker du der det står : Skriv ( ved siden av der du trykket på HTML- koden) og så har du også fått store bilder på bloggen din.

Jeg ønsker alle som er innom en vakker onsdag

tirsdag 9. juli 2013

Vi har geiter på gjestetoalettet


Gjestetoalettet er vel egentlig det rommet jeg blogger minst om. Det er nok fordi at det sjelden skjer endringer her. Det er både lite og tingene har liksom  sin  faste plass. Det eneste som byttes ut er håndklær og såpe.
På ferie i fjor kom jeg over en super kosmetikk kjede i Thailand som heter Beatuy Buffet.  
Denne gangen kjøpte jeg med meg hjem flere ting fra denne kjeden blant annet flere flasker med badeskum med geitemelk. Nå har jeg verken noe videre godt forhold til geit etter et ublidt møte med en sur en for noen år siden men flaskene var så himla fine at den bare måtte bli med hjem.


Så man kan vel si at geitemelka er grunnen for en liten endring her inne i dag. 


Jeg håper alle har hatt en flott dag enten du er ferdig med ferien, ikke har begynt
 ferien eller som meg, nyter ferien.