fredag 29. mars 2013

Bind deg en krans...


Kranser er noe av det vakreste jeg vet. Kranser som jeg binder selv er noe av det kjekkeste jeg vet.
Jeg liker å omgi meg med ting jeg har laget selv enten det er i stoff eller i naturmaterialer. Slike kranser laget i bjørk gir en rustikk, enkel og landlig følelse og det er akkurat denne følelsen av enkelhet jeg liker så godt.


Jeg trengte liksom noe pynt på den gamle vindus skodden og hva er vel bedre å kunne bruke naturlig pynt. Det er jo både vakkert og koster ikke annet enn tid.


Mitt tips til påskeaktivitet er å ta seg tid til å binde seg en krans. Ta gjerne kaffekoppen med ut på trappa så kan du drikke kaffe og nyte sola samtidig.



torsdag 28. mars 2013

Madonna og om å vake opp for hånd


Litt religiøs pynt synes jeg hører med til påske - så sammen med gule lys, fattigmannsølv, noen kunstige snøklokker (de ekte har ikke dukket opp enda) i en liten søt vase i press glass står Madonna. Jeg har flere madonnafigurer og spesielt i påsken synes jeg det er flott og kunne pynte med disse.

Mens de andre i familien ligger å sover har jeg ryddet og vasket opp (oppvaskmaskinen har gått i stykker og vi må vente til etter påske med å få den fikset)  Egentlig er det ganske koselig og stå å vaske opp mens radioen surrer i bakgrunnen og tankene flyr.

Jeg har ofte gjort det om sommeren utendørs men aldri om vinteren innendørs så jeg har bestemt meg for det at fra nå av ( selv om jeg har oppvaskmaskin) skal jeg vaske opp for hånd litt oftere. Det er både koselig og miljøbesparende.

Vel, her kommer et knippe bilder som er tatt i dag og som dere ser er været upåklagelig og det ville være galskap å sitte inne i et slikt deilig vær.








Jeg ønsker alle som er innom en deilig og fin dag


onsdag 27. mars 2013

Hagemøbelvaskedagen


Her blir dagene tilbrakt for det meste utendørs. Enten i stallen eller rundt huset her hjemme.
Jeg koser meg med arbeid som kan gjøres ute i solen.

Som flere har kommentert så har vi ikke snø her på Ålgård, dermed har vi tørke (!) Det har aldri før vært så brune jorder som det er nå og bøndene  i området er bekymret.

Vi har altså ikke snø men en skikkelig barfrost noe som gjør at telen sitter meter nede i bakken. Det eneste positive med dette er at snegler, flått og andre uhumskheter dør under slike forhold.  Brannfargen er stor så vær forsiktig nå i påsken med å brenne bål og grille ute i skog og mark.




Gårsdagen ble brukt til å vaske hagemøbler (det merkes godt at det foregår  storstilt anleggsarbeid 50 meter fra huset vårt), rydde opp i bed, buskas og innimellom la jeg inn noen kaffepauser der jeg bare satt å nøt utsikten, solen og lydene av våren. Etterpå tok vi oss en liten tur  til Sørlandet og besøkte venner. Hjemme igjen kl: 23 stupte jeg bokstavelig talt  i seng.


Hagemøblene ble skrubbet fra topp til tå og fikk etterpå stå å tørke i solen. I dag skal jeg finne frem litt puter, pynt og få kjøpt litt blomster til å pynte med.


Nå skal resten av påsken nytes fra terrassen og kaffen den tas utendørs i ny skrubba hagemøbler og nyvaskede sitteputer fra Falby.



Jeg ønsker alle som er innom en 
deilig og solfylt onsdag

tirsdag 26. mars 2013

Sånn går nu dagan...


Hei og god tirsdag

Visst er det deilig med strålende sol ute og fine temperaturer både for tobente og firbente. Jeg  har brukt  dagene her hjemme til å ha fått gjort forefallende arbeid, vasking av hestedekkener etterfulgt av  tørking i sola, rydde i kjellerrommet (som forhåpentligvis skal bli til en liten hjemmebutikk, med salg av antikk, brukt og egenproduserte ting om ikke så alt for lenge) og så har vi kosa oss med hestene i stallen. Det er rett og slett deilig å sitte i solveggen ved stallen mens hestene står  ute i sola og koser seg. Dagene er rett og slett herlige på på sørvestlandet både for mennesker og dyr.



Bloggen min er omtalt i den siste utgaven av Lev landlig. Så koselig at så mange hadde fått med seg dette og takk for alle de  med kjekke tilbakemeldingene.


Hjemmepåske er veldig deilig synes jeg. Avslappende deilig og veldig veldig hyggelig. På søndagkveld hadde jeg noen damer på besøk og vi kosa oss med å drikke vin, male påskeegg og skravle.

Det er morgen og jeg skal lage til frokost. Egg, bacon og masse deilig kaffe. Etterpå skal jeg rydde litt til i kjelleren før jeg tar turen ned til  lillebror i stallen for å nyte sola, kose og bare nyte fridagen.

Jeg ønsker alle som er innom en deilig dag



mandag 25. mars 2013

Påskesol


Hei alle sammen
Vi har fått en start på påsken som bare man bare kan drømme om. Solskinn, blå himmel, 5 varmegrader og vindstille. Her er det bare å ta med seg kaffen, radioen, kryssordbladet ut på terrassen og bare nyte formiddagen.



Med slikt et vær blir det lite tid til datamaskin, tv og andre innendørs aktiviteter.  Det eneste som ikke har blitt gjort utendørs de siste dager er å spise men jeg vurderer å dekke  middagsbordet utendørs i solskinnet senere i ettermiddag. Men nå er det bare å komme seg utendørs for det er ikke ofte vi har en slik påskeferie. Dette må nytes.


Jeg ønsker dere en fin dag, nyt sola og påskeferien.


lørdag 23. mars 2013

Blå lørdag på kjøkkenet


God morgen og ikke minst god lørdag 

Her skinner sola, det er vår og energien boblet allerede før sola stod opp. For en flott vårdag vi har i vente.
Jeg har brukt morgentimene til å ordne litt her nede på kjøkkenet og da bytter jeg gjerne ut pynt med noe annet. Egentlig var det den lille skålen med egg som var årsaken til at hele pynten på det gamle bordet ble byttet ut i dag tidlig.  Det er jo klart at pynten må passe til eggene ;O)







Med dette flotte været må man bare gjøre seg ferdig inne å komme seg ut i sola. I dag blir det skogstur for å hente kvister til å lage kranser av. 


Jeg ønsker alle som er innom en vakker 
og flott vårdag 


fredag 22. mars 2013

GOD HELG


Hei og god fredag

For en deilig fredag og våkne opp til. Det begynner å lysne og jeg ser at det kommer til å bli en fin solrik dag. For en flott start på påskeferien som bare et noen få timer unna!

Små søte harer, kyllinger og høner har blitt tatt frem for anledning påske og skaper koselig stemning på kjøkkenet. Noen løkblomster har også funnet veien inn og for å gjøre litt ekstra ut av påskeliljene har jeg pyntet med bast, noe som gir et landlig preg på det hele. Bast kan man få kjøpt i hobbybutikken og koster ikke mange kronene for en stor pose. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre noe fint, ekstra fint.



 Påskepyntet kjøkken, kaffe i koppen, solen på vei opp...livet kan nesten ikke bli bedre. 

Ha en strålende fredag!



onsdag 20. mars 2013

Saft som stopper tiden...



Jordbær med fløte og sukker er en stor hit. Jordbær på glassflasker i mars er også en hit. Idet man setter glasset med oppblandet saft til munnen og tar et par små slurker er det akkurat som sommeren smyger seg inn under huden og i et bittelite øyeblikk kjenner man solstrålene varme, hører humlene suse og har to måneder med sommerferie foran seg. 

Flasken står på kjøkkenbenken og minner meg på at tiden flyr. Jeg synes nesten at vi nettopp var  ferdig med juleferien. 

I overmorgen starter mange på påskeferien. Hvis tiden flyr like fort som nå så er det ikke lenge til jeg viser peoner, friske jordbær, sommerblomster og snakker om sommerferien, her på bloggen.

Derfor har jeg tenkt å holde en gå sakte aksjon i påsken.   Gjøre ting i sakte tempo, nyte hvert eneste sekund, la tiden bare daffe avsted og ha minst mulig planer. Ja rett og slett gjøre påskeferien dobbelt så lang. Ta meg tid til å lese den boken som har ligget på vent på nattbordet i flere uker, ta seg tid til å nyte sola, hagen og familien. Jeg skal nyte tiden for tiden går så alt for fort. Rett og slett stoppe opp å nyte nuet.



Tenk det at en liten flaske med jordbærsaft kan stoppe tiden. Ja også noen tanker om hvordan jeg vil disponere min tid. For det er jo vi selv som bestemmer...til syvende og sist.


Jeg ønsker alle en vakker kveld, en fin torsdag. Jeg skal bruke de to siste dagene før ferien til å bare glede meg over at det snart er ferie.






mandag 18. mars 2013

Roser og fine farger



God ny uke alle sammen !

Den nye Green gate muggen min har fått " hederspass" på konsollbordet som står midt i mellom stuen og kjøkkenet. Jeg synes fargene på muggen er rett og slett helt fantastiske og tar meg selv i å stadig kaste et blikk bortover mot bordet den står på. 

Lyseblått, rødt, rosa og grønt. Jeg har blitt hekta på roser ( igjen...) og jeg har  fått dilla på grønt. Jeg har ikke så mange grønne ting  her i huset, men de jeg har er utrolig vakre. Så du forresten bollen fra i innlegget i går? Dus, gammeldags grønn bolle. Den fargen ønsker jeg meg som en liter med maling. Muligens jeg skal ordne det nå før påske hvis jeg plutselig skulle få en akutt trang til å male et eller annet i løpet av påsken.. 



Vinteren har kommet tilbake men du...det gjør liksom ikke noe synes jeg. Vi er tross alt i bare i mars og jeg har jo allikevel vår her inne, jeg. Jeg  koser meg voldsomt  i disse dager med å planlegge hagen. Noen nye stauder, et par nye fine bed, et strøk til med beis på huset, hvite vinduskarmer og planting av roser. Og så må  jeg ikke glemme den gamle sykkelen min. Den skal få seg et nytt strøk med spraymaling....denne gangen vurderer jeg lyseblått.

Det er ofte planleggingen som er det aller kjekkeste. Store bunker med interiørblader og hagebøker på kjøkkenbordet, penn og papir mens man noterer ned tips ,ideer, tanker og drømmer. Jo det er en ganske kjekk tid den planleggingsfasen :O)



søndag 17. mars 2013

Egg til påske


Påsken er en høytid jeg setter stor pris på. Det er en spesiell ro over påske synes jeg. Aktiviteter i påsken er turer, kose oss inne og jobbe i hagen hvis været tillater det.
Jeg setter stor pris på tradisjoner som følger med påsken. Påskeegg fylt med godteri,  kriminal på tv, sove lenge om morgenen, ut på tur med kvikklunsj og appelsiner i sekken osv

Ikke et frokostbord uten egg i en eller annen variant. Datterens favoritt er omelett, mannens er stekt med bacon som tilbehør. Min favoritt er bløtkokt med en liten klatt smør og salt i. I påsken spises det ekstra mye egg her i huset.


Jeg pynter med egg og da datteren var liten kosa vi oss med å male på dem. Nå når hun ikke er fult så entusiastisk lengre og jeg har jeg gått over til å farge dem. For å få spennende farger er det flere ting du kan bruke.

For å få :
Brune egg: Kaffe, te
Blå egg: Blåbær
Grønne egg: Spinat
Røde egg: Rødbeter, tranebær, paprika, bringebær
Gule egg: Skallet av en vanlig løk, gurkemeie, sitronskall, safran,
Lilla egg: Rødvin, rødkål


Bruk ca 2-3 kopper vann i en kjele for hver farge. Tilsett en spiseskje eddik og det du vil fargesette med. La det koke i femten minutter før du legger eggene i. Når du legger eggene i, kan du slå av varmen på plata. Jo lengre eggene oppholder seg i kasserollen, jo mer intens vil fargen bli. Du kan gjerne tilsette en ekstra sprut  eddik når du legger  i eggene, dette vil hjelpe fargen til å feste seg bedre.
Jeg pleier aldri å spise disse eggene. Jeg har dem kun som pynt.



En annen måte er å legge dem i konditorfarge. Da blir eggene pastellfarget

Du trenger:

Vann, 
Konditorfarge  
Eddik. 

Kok eggene slik du liker dem ( bløtkokt eller hardkokt). Du kan også blåse dem tomme først. 
Hell vann, eddik og farge i en liten kopp. La de ligge så lenge at de får ønsket farge. Dersom du gjør dette og har tenkt å koke eggene etterpå, vil de miste fargen.





Og til slutt  i dagens innlegg, en GUL og glutenfri kake  som passer perfekt til påske.




Mandelbunn

eggehviter 

250 g sukker

250 g malte mandler



Gul krem

eggeplommer

dl fløte

125 g sukker

ts vaniljesukker

150 g romtemperert meierismør


Visp egghvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte 24 cm kakeringer. (Bruk bare ringen til springformen. Smør ringene og sett dem rett på stekebrett med bakepapir eller bakeduk.) Stek mandelbunnene ved 170 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp til slutt inn smøret.

Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen i mellom. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene.


Jeg ønsker alle en fin søndag




lørdag 16. mars 2013

Tv stuen i sommerhus stil


Jeg storkoser meg med å stå tidlig opp på lørdagene, ha kjøkkenet helt for meg selv, titte ut på snøstormen som herjer og bare kose meg med med kaffen.
Denne lørdagen er ekstra fin for det er ikke noe som "må" gjøres. Ingenting som skal bæres ut i garasjen, legges på plass i skap, henges opp, sorteres eller kastes. Det er vi rett og slett helt ferdig med.

Da vi drev å la parkett tok jeg meg tid til  å planlegge hvor møblene skulle plasseres, bilder skulle henges, hva som skulle få bli og hvor de forskjellige sakene skulle oppbevares. Ting som har blitt valgt bort har blitt pakket ned i kasser for garasjesalg eller  skal leveres til gjenbruk. Det som er igjen har fått faste plasser. Jeg merker at slikt gir ro i sjelen ;0)

Tv stuen vår har blitt skikkelig fin uten at vi har pusset opp noe som helst. Vi  har tatt bort møbler og  vi har flyttet opp møbler og den minner nå om et "sommerhus" i hvitt, turkis og rosa.
Mormor skapet som tidligere stod i gangen har vi flyttet opp og inneholder nå hobbysaker.




Her er det skikkelig surt ute og egentlig burde man holde seg innendørs, fyre i ovnen, drikke kakao og se sport på tv hele dagen. Isteden skal jeg og ei venninne på shopping og cafebesøk i Sandnes.  Men det er ikke riktig enda. Først skal jeg drikke opp kaffen, se litt tv, lese blogger og nyheter. Rett og slett bare nyte at det er lørdag morgen.



Jeg håper du også får en fin lørdag.

fredag 15. mars 2013

Så lite som skal til...


Hei og god fredag.

Jeg har tatt en litt ufrivillig tidlig start på helgen. Her har forkjølelse, feber og hodeverk herjet hele uken og nå var det min tur.
Men heldigvis så er det helg og det er utrolig hva et par paracet, en stor kopp pukka te og et nytt interiørblad gjør med stemningen.
Ute minner det om jul mens inne minner det om sommer. I går fant jeg frem litt rosa detaljer til loftet. Ikke så mye men akkurat nok til å få den herlige lyse sommerfølelsen. Det holder med en herlig boks fra Green gate, et putetrekk og en vakker sommerutgave av Lev landlig.



Det er utrolig hvor lite som skal til. Et putetrekk med roser og vips så har hele rommet endret karakter.

Her blir det å holde seg tørr og varm på bena. Min mormor sa nemlig alltid at den beste medisin mot forkjølelse var å holde seg tørr og varm på bena. Jeg har ikke gjort annet enn  å være tørr og varm på bena i hele dag så jeg håper at jeg er frisk som en fisk i morgen.


Jeg ønsker alle som er innom en fin fredag og ei fantastisk helg 
og husk å holde dere tørre og varme på bena :O)



torsdag 14. mars 2013

Ferdig med opp pussingen :0D




Gangen er ferdig og det er nesten litt merkelig at det ikke er noen lister som skal spikres, ingenting skal fuges, fliser som skal kuttes osv. Det eneste som  gjenstår nå er bare opprydning etter opp pussingen.
Kvelden skal brukes til det og jeg må innrømme det at det skal bli herlig å få orden på hele huset igjen etter noen hektiske uker med opp pussing.

Den gamle skodden som jeg malte tidligere i februar er skjul for telefonledninger, Internett kabler, rutere og diverse ledninger. Så sånn sett så har skodden en viktig funksjon. Skjenken som har stått på soverommet har blitt flyttet ned og etter min mening passet den veldig bra i gangen.


Må flire litt for jeg introen i dag er at alle lister er kommet på plass og det ikke noe mer som trengs å gjøres.....vel i dag tidlig når dette bildet ble tatt var det ikke slik. Bare se under ovnen. hi hi 


Ny dørmatte ble kjøpt i går på interiørbutikken FEEL.  Slike dørmatte i kokos er en fin  detalj men holder seg sjelden fin lenge. Da er det bra at de ikke koster mer enn 149,- 


Som dere ser på bildene i dag har vi hatt nydelig vær. Vi har hatt nydelig vær i flere uker nå men det er kaldt og jeg kjenner at jeg begynner å bli utålmodig av å vente på pluss gradene. Jeg lenger etter dager der jakken blir overflødig og vårtegn blir synlige. Men det er visst bare å smøre seg med tålmodighet for her har det blitt meldt kaldt vær enda en stund.

I kveld, etter jeg har fått ryddet opp i verktøy og rester etter opp pussingen skal jeg sette meg ned å bla i inspirerende hagebøker og drømme om sommeren.

Ha en super fredag folkens!