mandag 30. juli 2012

Stuebilder...



God morgen og god mandag.

Det er en helt ny uke og det er ganske merkelig å tenke på at i løpet av et par dager kommer jeg til å befinne på helt på andre siden av jorden. Helgen har gått med til å forberede nettopp dette. 3 uker med sol, sommer og bading skal bli deilig etter en lang og våt sommer her hjemme.

Det har gått mye i svart eksteriør på bloggen i det siste så jeg vil vise noen bilder fra stuen i dag.
Sist jeg viste bilde av dette bordet hadde jeg lagt en duk over for å dekke hullet der skuffen skulle være.  I helgen fikk jeg malt skuffen og satt i ny knott. Bordplaten har jeg valgt å beholde i sin originalfarge for å få en kontrast til det hvite.









Håper du likte bildene. Men dere nå må det pakkes... snakkes senere i dag!

Jeg ønsker alle som stikker innom en 
strålende fin dag 


fredag 27. juli 2012

God fredag :O)


I dag er den første dagen på lenge hvor maling av hus IKKE står på dagsorden.  Vi er nemlig ferdige! 
Det var en skikkelig god følelse å legge seg i går kveld å vite at nå kan vi begynne å planlegge ferien. 3 uker i varmere strøk kommer til å bli godt for både kropp og sjel. Innimellom forberedelser ( klesvask osv) tar jeg meg noen småturer ut i hagen for å pynte litt. Jeg synes for første gang siden vi flyttet inn for 15 år siden, at det er like kjekt å dille ute i hagen som inne i huset. Jeg storkoser meg!
Racersykkelen min uten gir, har fått nytt tilholdssted. Tidligere stod den oppe på terrassen men jeg synes den kom virkelig til sin rett mot den svarte bakgrunnen. 



I garasjen finner jeg stadig på nye prosjekter. Jeg må liksom ha noe kreativt å henge fingrene i, ellers så kjeder jeg meg. Fuglehuset er et av flere prosjekter jeg har holdt på med i garasjen i det siste. Nå er det ferdige og klart til å settes ut i hagen.


I dag blir det sånn en " hverdagsfredag". Helgevask, klesvask, god mat og Barneby på tv senere i kveld. Og vet dere..... det er akkurat en slik fredag jeg vil ha!

Jeg ønsker alle som stikker innom en vakker fredag!


torsdag 26. juli 2012

Maletips


God morgen og god Torsdag.
De siste dagene har gått med til å jobbe utendørs med malerkost i den ene hånden og en grisete bøtte med beis i den andre. Det ser ut til at vi kommer til å bli ferdige i dag og jeg gleder meg stort til å kunne finne frem sinkbøtter, skilt og sommerblomster å få pyntet litt utendørs. Det føles nesten som et helt nytt hus og jeg storkoser meg utenfor med å male bort " honningkrukka" ;O)


Jeg fikk et spørsmål her om dagen om hva var det beste tipset jeg ville gi hvis man skulle male hus
(gjelder egentlig alle mine maleprosjekt) Kjøp engangs hansker!
Jeg griser så når jeg maler men etter jeg begynte å bruke engangs hansker så er det ikke noe problem. En pakke med 250 hansker koster et sted mellom 100-150 kroner på de fleste av landets apoteker.



Et annet tips er å skaffe seg en cap slik at man ikke får maling i håret eller ansiktet! ( måtte lære på den harde måten der gitt) Jeg reklamerer gladelig for Felleskjøpet og fordelen med denne grønne saken, er at jeg får ha den i fred :O)


Litt har jeg pyntet og denne sommerplanten er jeg utrolig stolt av. Selv om sommerværet ikke har vist seg fra seg fra sin beste side så har iallfall denne planten  hatt det godt. Denne har virkelig kost seg med regn og tåke.

Men dere, nå skal jeg koke meg kaffe, vaske gulv, hive på et par maskiner med klær ( jeg burde vel egentlig begynt å pakke til ferien) så stikker jeg ut å maler ferdig huset.

Snakkes!

tirsdag 24. juli 2012

Kreativt hjørne


Det nye potteskapet har kommet opp på loftet og fått plass i Tv stuen. Skapet er ikke bare vakkert men det rommer  ganske mye også. (hele Boligpluss samlingen min) Oppbevaring er noe jeg aldri kan få nok av. Siden dette hjørnet i Tv stuen er "mitt sted" der jeg syr, maler, klipper og limer, er oppbevaring et stikkord for å få dette hjørnet til å fungere. Det er viktig å ha orden i mitt kreative kaos. Det må være lett å finne frem og enda lettere å rydde tilbake. Samtidig er det fint å ha en slik krok der tingene ikke står i veien for andre hvis det blir stående fremme over tid.




Det fine med slike dager der tåka ligger tykk som bomull, det regner og er like kaldt som i oktober, er at man får gjort  himla mye innendørs. Mer enn vanlig! Man finner rett og slett på ting å gjøre for å ikke kjede seg. I dag skal jeg bruke dagen på å å rydde i skuffer og skap(det er her det der med å finne på ting dukker opp ), vaske ferie klær, se over kofferter, finne frem pass og drømme om sommer og sol.

Ha en strålende dag!



mandag 23. juli 2012

Gratis kroken...


Jeg elsker gamle møbler, jeg elsker det å finne, få og gjøre små kupp på loppis. Jeg elsker å kunne forvandle et møbel som mange ser på som skrot til å bli noe vakkert og funksjonelt. Hadde det ikke vært for Ektorpen og tv bordet  som er fra IKEA, så hadde alle møblene i tv avdelingen vært helt gratis.

Bord: Hentet jeg opp fra en kjeller i Flekkefjord i  sist uke. Eieren sa "ta det du vil!" Gratis!
Stol: Fikk jeg for flere år siden da jeg helt tilfeldig gikk tur forbi et hus som ble ryddet og gjort klart for salg. Ut av huset bar jeg og svigerinnen min stoler, spisebord, tv benk osv... alt var gammelt og alt fikk vi helt gratis. De som ryddet var bare glad for å bli kvitt det! Så kom dere ut på tur folkens ;O)
Kassen: Fikk jeg av Mamma. Gratis!


Sidebord: Er egentlig er et nattbord og har tilhørende senger, speil kommode og et klesskap. Arv etter mormor- Gratis!
Skodden bak: Byttet jeg til meg på sommermarkedet i fjor. To Tildaer mot en skodde. Grei deal! Det kostet meg kun tiden det tok å lage Tildaene... de hadde jeg jo allerede laget og de var begge laget av reststoffer, så derfor lar jeg det gå under Gratis!


Vitrineskapet: Holdt på å havne på søppeldynga men heldigvis fikk jeg snusen i det og reddet det.  Noen strøk med maling, nye knotter og  noen meter med blonder  som jeg hadde liggende, var alt som skulle til for å forvandle et sliten andunge til en svane. Gratis!



Ting trenger ikke alltid koste så mye. Jeg synes det er mye hyggeligere å kjøpe brukt, få eller være så heldig å arve ting etter andre. Jeg liker når ting har en historie og jeg liker når jeg selv har vært med på å sette preg på møblene våre.


Jeg ønsker alle dere der ute en trivelig kveld


...en deilig farge


Jeg har mange lyseblå detaljer her hjemme. Joda, jeg har andre farger på ting også men det er det lyseblå som går igjen i hvert eneste rom.Ikke en rød tråd men en lyseblå tråd. Det er ofte denne fargen jeg velger meg i ulike sammenhenger og det er ofte denne fargen som blir malt med foruten hvitt. Det er en beroligende farge og en farge som er vakker om sommeren men også om vinteren. Fargen finnes ikke bare i interiøret men også i klesskapet mitt.  Det er en deilig farge.














Her øser regnet ned- det gjør slik jeg får ekstra god tid til å bruke tid på slike ting som jeg liker aller best. Ting som lesing, baking og til å pusle med kreative små-prosjekter.

Jeg ønsker alle som tar turen innom en fin dag :O)

søndag 22. juli 2012

Før og etter -brunt- sort


Jeg skulle ønske jeg kunne glimet til med sommerlige bilder med solskinn og blå himmel, istedet er himmelen grå/svart og etter å ha kastet et blikk på gradestokken- viser den 10,8 grader. En ting som er positivt...det regner ikke! I dag blir det bollebaking og husmaling ( vi har spart slike steder med tak over, til slike dager som dette).
Jeg er dårlig på å vise før og etter bilder her på bloggen men her får dere se før og etter husfarge. Siden som ble malt i går tengte sårt å bli gjort noe med. Det er den siden som slites mest av vær og vind - og det gikk med vanvittige mengder med beis.



       FØR                                                 ETTER


Jeg er så fornøyd med både fargevalg og arbeidsinnsatsen. I går var hele familien i sving.  Nå ser jeg frem til solskinn og godvær slik jeg kan kose meg her ute på terrassen. Jeg må nok smøre meg med tålmodighet noen dager til. Etter å ha lest yr sitt varsel for Ålgård i morgen der det meldes nedbør opp mot 70 mm, var jeg temmelig kvikk ut i går kveld for å renske opp i avløpet i bunnen av bakken vår. Etter et par vintre med regn og snø om hverandre  måtte jeg tømme 10 liters bøtten hele 5 ganger før avløpet var fritt for sand. Med et rent avløp, mengder av  stearinlys, en gammel oppskrifts bok jeg ikke har bakt fra på lenge, kan regnet bare komme.

Jeg ønsker alle som titter innom en vakker dag 


lørdag 21. juli 2012

Mange baller i luften...



Vi har hatt male vær her på sørvestlandet! I to dager har vi malt flerfoldige timer og når ikke huset har blitt malt så har jeg holdt på med andre prosjekter mens jeg har kosa meg med tanken på at huset er snart ferdig. Ikke helt ferdig da- det trenger fortsatt et malingstrøk til, vinduene som er grønne, skal bli hvite og dørene svarte men det rekker vi nok ikke dette året siden vi snart forlater Norge i 3 uker til fordel for Thailand og BangkokPhuket, Krabi og Pipi island. Og man kan jo ikke akkurat sette hus-passerne som flytter inn til å male ferdig hus, karmer og dører....eller kan man det?
Forresten... i  venstre hjørne på bildet ser dere også et prosjekt...Hammerlakk og hvitmaling, men det få bli i garasjen når høsten kommer....


Det blir maling i dag også. Jeg elsker når huset endres men jeg er ganske lei å male gjerder med profiler, og innsider som er vanskelig å komme til slik at jeg må krype rundt på alle fire mens jeg driver å blindmaler, for å nå de nederste plankebordene som man ikke ser mens man maler men som viser så himla godt fra gårdsrommet... Men allikevel så storkoser jeg meg med å se forandringen. Senere i dag skal inngangpartiet pyntes og bedene mine lukes. ( de har jeg forsømt i lange tider )



Stolen er også et prosjekt som har blitt gjort ferdig nå i sommer.Tenk at en stol kan ta så lang tid å male....profiler meg her og profiler meg der og når man tror at man har fått med seg alt så ser man jammen at man glemt baksiden av et par stolben eller at det renner maling ut av profilene bak på stolryggen. Jeg har ikke rukket å trekke om seteplaten enda derfor har jeg bare lagt på et løst trekk som midlertidig løsning. 
Bordet ble med hjem på lasset fra Sørlandet. Da kom det i 3 deler. Det har blitt gjort rent, satt sammen igjen limt og det har ligget i press slik at delene ikke detter fra hverandre igjen.  Bordet skal ikke males men få være akkurat slik det alltid har vært.

Opp har det også blitt gjort endringer. Ikke store men små, for å få plass til potteksapet. Som jeg forresten har tilgode å style.
Jeg elsker å ha mange baller i luften og akkurat nå for tiden har jeg nesten flere baller enn timer. Men jeg koser meg med å kunne stå opp om morgenen, gå ut i garasjen, male et strøk på et gammelt møbel, gå inn igjen, sette på en maskin med klær, drikke kaffe, sette en rundstykke deig for å så gå ut igjen for å male gjerder, dører eller en del av en husvegg....vi koser oss med sommeren....det er rett og slett helt HERLIG!

Jeg ønsker alle som er innom en fantastisk lørdag...




torsdag 19. juli 2012

To av sommerens favoritter...


Tidligere i sommer kjøpte jeg dette skiltet til vaskerommet. Fargen på skiltet er en av mine favorittfarger. Det ble kjøpt som inspirasjon til å både få ryddet og som en fin ting å pynte i husets mest forsømte rom. I går ble vaskerommet ryddet for ting som ikke hører hjemme på et vaskerom og i morgen tidlig står klesskapene for tur.  I kveld skal jeg ta meg en runde i kjeller-kassene å finne bokser ( som jeg vet er der et sted) og flasker til vaskepulver og skyllemiddel. Fine flasker og bokser slår jo aldri feil.


En annen sommerlig favoritt er Ernst! Den fineste mannen på svensk jord. Samme interesse som meg, liker til og med å kokkelere og han kommer opp med de mest kreative ideer. Jeg skal tilbringe en time med Ernst senere i kveld... 20-21 på TV4 og jeg deler han gjerne....

Jeg ønsker alle som er innom en deilig kveld :O)



onsdag 18. juli 2012

Potteskapet er ferdig...


I går kveld ble pottetskapet ferdig. Knottene ble satt på plass igjen og kantene fikk seg en runde med sandpapir. Det står i stuen for øyeblikket men skal videre opp i tv stua når de som fortsatt ligger å sover, våkner.  For her i huset soves det lenge. Det er liksom det som er ferie. Å kunne sove til man våkner av seg selv.  Men hvis klokka slår 12 og det forsatt ikke er tegn til liv,  da vekkes man....man kan da ikke sove bort hele dagen heller...





Jeg krysser fingrene for at de grå skyene som dukket opp for 10 minutter siden forsvinner og at det blir en varm vakker og solrik dag. Jeg har nemlig planer om å holde til langt borte fra min komfortsone.  I dag finner dere en prinsesse med høydeskrekk i stien oppetter husveggen. (må man - så må man) 


Hvis skyene ikke forsvinner, finner dere meg nok i garasjen med en sag og hammer. Jeg så et fuglehus på en interiørbukk som jeg har så innmari lyst på men 600 kroner for en hus til et par spurver synes jeg er i det drøyeste laget, spesielt når jeg ikke vet om jeg får inn leieinntekter på huset en gang....  Så leilighet på pinne skal snekres og plasseres i hagen...så får vi se da om det blir penger i kassen ut av dette da. 

Jeg ønsker alle en riktig flott sommerdag!