søndag 29. november 2009

Bolledeig på vift...

God første søndag i advent folkens. Her i huset koser vi oss veldig. Jeg går rundt setter frem engler og knyter fortsatt sløyfe på staker. Mini prinsessa har tilbrakt hele dagen i stallen og mannen har slappet av med avislesing.

Tidligere i ettermiddag var jeg på Ålgård blomster sin juleåpning og fikk kjøpt med meg dør hjerte i bast, ei hvit julestjerne og et nydelig etasjefat i sink som jeg har hatt lyst på lenge. ( bilder av fatet finnes på et av innleggene med butikk bildene av Ålgård blomster)

Jeg har brukt denne uken til å få orden i hjemmet etter løe prosjektet vårt.
Og få ting på plass, orden i skuffer å flytte rundt på noen møbler gjør godt for sjelen. Her som krakken min nå står stod en hylle før. Hyllen er flyttet ned i kjelleren og kan få komme opp igjen en gang...
Det første bilde på innlegget er av en kjempetøff spisebrikke fra Country Corner.
Et merke som jeg har falt totalt for. Boksen på krakken likeså. Boksen inneholder lys og servietter, og slike ting er greit å ha slike ting lett tilgjengelig.

I dag har vært en skikkelig kosedag. Planen var å bake i dag.
Nå i kveld skal jeg og resten av familien kose oss med shopping kaker.
Noen kaker jeg og Monica fikk smake på en interiør butikk i går.
Oppskriften ble med hjem i lomma!
Men jeg måtte frem med bakebrett tidligere i dag også.
For nå nøyer ikke butikken seg med Brød på 1-2-3, eller gulerot kake som man kun tilsetter olje og vann.
Nix nå er det baking på 1-2-2 1/2......? Dette synet møtte meg i bakeskuffen da jeg åpnet den i dag tidlig.

Denne her var helt ny for meg. Denne skulle visst hatt ligget i fryseboksen men miniprinsessa glemte å si i fra så jeg kasta den ned i bake skuffen.
Jeg og min mor fikk oss en god latter på morgen kvisten.

Nye glass/ te lys holdere fra Green gate i sotet glass. Svibler i et sausenebb skaper god stemning på kjøkkenbordet vårt nå i kveld.
Her skal det om litt bakes å klippes julegriser i nydelig gammelt papir. En fin syssel å bedrive kveldene med synes jeg.

Nei da er det tid for å ta på seg bake forkle å sette på litt julemusikk.

Ship ò hoy sailor boy!


Elin



onsdag 25. november 2009

Nye prosjekter på gang...

Endelig er jeg klar til å ta fatt på nye prosjekter her i hjemmet.
Jeg har en liste over male prosjekter og diverse andre små prosjekter som jeg vil gjøre før jul. Jeg bryr meg ikke om det blir travelt for jeg ser maling som en form for avslapping. Jeg står der i min egen lille verden å maler å maler

Flere av møblene skulle hatt seg et nytt oppfriskende strøk maling, men det som jeg har begynt på er en tallerken hylle/ skap.
Plass til to tallerkener og har 3 hyller og to små skuffer. Jeg har bestemt meg at den skal få komme opp på veggen i stuen.

I dag er jeg hjemme med sykt barn. Det syke barnet har i hele natt lagt igjen spor etter seg.
Da er det bare å finne frem vaskebøtta og skurekost. Nå er det rent og pent og alt sengetøy er i vaskemaskinen.
Mens Min lille engel ligger her så males det på hyllen samtidig som jeg planlegger mine nye "juleputer" til Tv stuen.


Det er utrolig så effektiv man blir med en slik ikke planlagt dag hjemme. Jeg mener jeg blir mer effektiv en slik dag enn en planlagt fri dag. Her har gulvet blitt vasket, dog litt ufrivillig for jeg klarte å velte en hel bøtte vann på parketten oppe.
Det fløt 10 liter vann i tv stuen, inn på vårt soverom og inn på pasientens soverom.
Dermed skaffet jeg meg en ekstra haug med klesvask i form av alle husets håndklær som måtte brukes for å redde parketten.

Løå er over for denne gang men jeg flirer godt når jeg titter på bilder fra helgen.
Gi oss 5 minutter alene og jeg og Monica oppfører oss som om vi er 14 og ikke voksne:)

Ønsker alle som er innom en koselig dag.

Klem fra Elin:)

søndag 22. november 2009

fredag 20. november 2009

Tilstandsrappport og enorme mengder med Cola


God morgen ? God natt? Ja, dere får kalle det hva dere vil men i natt har jeg sovet i nøyaktig 4 timer. Jeg gleder meg så til Løe åpning at jeg klarer ikke å sove. Å så avspaserer jeg i på jobben kl. 11 i dag så jeg kan sove litt før mini prinsessa kommer hjem fra skolen.

Tiden frem til jeg skal på jobb kl. 7 bruker jeg til å gjøre ferdig de siste prislappene til Løå, roe grugleding med enorme mengder Cola å prøver å planlegge jul i hjemmet.

Hadde Emmeline sett hvordan det virkelig stod til her i hjemmet, så hadde hun skippet treningsleir å kommet rett ned å pyntet i det prinsessiske hjem.
Det eneste som minner om jul er en Amaryllis som egentlig er en forvokst potteplante fra Rema 1000 -reddet fra breknings døden, å ble satt i en vase med vann.


For sånn her har vi det i heimen akkurat nå. Dette bildet er det som er mest pressantabelt akkurat for øyeblikket. ( nå må jeg legge til at skolebøker til miniprinsessa ikke går under kategorien rot her i huset, men det illustrerer kun hvordan resten av huset ser ut)

I de siste dagene har jeg ikke vært hjemme og med en mann som virkelig gjør så godt som han kan, ja så kan jeg ikke klage.
Han fikser opp i det meste, lekser, mat, kjøring å henting, levering av ting til Løå, ja han er nesten for god til å være sann ( men han er helt sann).


Hadde det ikke vært for alle de fantastiske hjelperne våre så hadde vi ikke fått dette til.
Det hadde faktisk ikke vært mulig i det hele tatt.
Flere kjører på varer, henter å bringer, andre menn snekrer på skilt, låner oss ovner mens andre igjen bruker av sin tid til å skru opp hyller i Løå.

Kolleger funker som psykologer for grugleding å gir masse moralsk oppbakking.
Så til alle dere som har hatt en finger med i spillet med prosjektet, Løå eller som har måtte høre på maset om Løå i tide og utide. TUSEN TAKK!

Hvis du lurer på hva bildet viser, så er det altså kaffe, te og kandissukker som du kan kjøpe i fine gråpapir poser.
Laget etter et plutselig innfall i går morges før jobb! På bildene har jeg skrevet
" Sett deg ned med en liten kopp te", "Er det snart tid for en liten kaffepause?" og "Søt som sukker"

I går ble varene fra Ålgård Blomster hentet opp i Løå. NÅ ER DET FULT!
Strengt tatt burde vi lært litt av Ole Brumm og venne hans i hundremeter skogen. De er så flinke til å sette opp forskjellige opplysnings skilt over alt.
Vi skulle absolutt hatt skilt som " trø varsomt", "Pass deg for sviblene ", "over hodet ditt befinner det seg en tung lykt" og "englene ser deg!"

Med dette regnet som detter ned i øyeblikket, så ser jeg for meg en Løe med veldig trange forhold.
Vi må bare passe på at det ikke befinner seg så mange mennesker inne på en gang at vi skviser oss fast. For det ville jo vært ganske kjedelig! Det var bra jeg skrev dette for nå kom jeg på at vi burde lage et skilt om enveis kjøring!

Det meste er egentlig ferdig, vi må bare finjustere litt. Det er fult i Løå men fullere skal det bli. Liv har flere bilder, Tøri kommer med klærne sine og i går når vi først hadde vært på jobb hele dagen, middag med familiene på Dolly Dimples, henting av varer og 2,5 timer med Løe jobbing å var på vei hjem.
Da kom Oxana med sine nydelige kort! Kortene finner dere på bloggen hennes under linken HER.

Foto apparatet har blitt igjen hjemme de siste kveldene men vi har prøvd å ta litt bilder med iPhonen. ( hvorfor kommer disse ikke med innebygget blits forresten)
Utydelige bilder, ja det får så være men litt klarer dere å tyde. Bildet er tatt på Onsdag kveld i 22.30 tiden. ( da det faktisk var litt plass igjen i Løå)

Når alt er klart og før Løe åpning i morgen, ( å herregud jeg kjenner sommerfugler i magen bare av å skrive akkurat dette) skal vi tatt bilder med et ordentlig kamera. Da er det forhåpentligvis litt lysere utendørs.( ja ja det spørs med dette været)
I dag er siste innspurt. Vi skal fikse til utendørs ( vurderer å foreslå badebasseng) og de siste varene skal på plass.

Så skal vi kose oss med å nyte at vi har klart det som vi har planlagt å jobbet så lenge for. Vi og alle de gode hjelperne våres:)

Ha en nydelig fredag og vær så snill å krysse fingrene for oss Løe damer, slik at Løe åpningen blir vellykket.


Klem fra Elin:)

onsdag 18. november 2009

Mamelukker til tørk...

Mens regnet siler ned utenfor så har vi det godt og varmt inne. I går begynte den kjekke delen av jobben med Løå.
Å fikse til, henge opp, prise, snakke og få besøk i Løå av nysgjerrige venner, det er kjekt det. Men du for en tid det tar å gjøre dette.
Bordene bugner av de fineste dekorerte vaskekoster, Norgesglass med godsaker i og de kuleste bilder.


Opp på høyloftet står ting stablet. Og få dekket dette til, hadde vært et diskusjon tema men så kom et lyst hode av det mannlige kjønn med en super god idé.
Nå henger "klesvasken" til tørk og den blir hengene helt til neste mandag.

Inne i spiskammerset ligger det poser med konge røkelse, norgesglass med godsaker, oppvaskkoster, hjemmehekla kjøkkenhåndklær og mye mye mer som man kan trenge på et jule kjøkken.
I kveld er det Løe tid igjen. Vi har mye varer og mange priser som skal skrives. Men guri som vi koser oss her i den lille Løå.
Forhåpentligvis blir vi ferdige med våre ting og kan gå i gang med neste forsyning i morgen etter jobb.

Det har allerede blitt Onsdag og alle tre kjenner spenningen stige. Hjemme flyter det meste og det som ikke flyter er tomt. Da mener jeg tomme vinduskarmer, tomme vegger, tommer små bord. For mye at pynten min har havnet ned i Løå for anledningen.

Flere hyller har blitt skrudd opp på veggene og jeg tror vi alle tre er enige om at det hvite mot det rustikke er en nydelig kombinasjon.
Mens arbeidet skrider frem skal vi prøve å ta flere bilder slik dere som ikke har anledning til å besøke Løå, kan få se å følge med.
Å vi liker tilbakemeldinger på det arbeidet vi gjør så det hadde vært hyggelig å høre hva dere synes.

Da vil jeg få ønske alle som er innom, bloggere og bloggløse en herlig og trivelig dag.

Klem fra Elin, The Løe dame nr. 3 :))

mandag 16. november 2009

Glede...

Ja ja, jeg mener enda at ukene føles som om de kun bare består av mandager og fredager. Her suser dagene av sted og dette er siste innspurt av forbredelsene til Løå.
Jeg ser frem til denne uken med både spenning og med glede.
Julestemningen er ikke helt "DER" enda, men det er kun fordi jeg er så opptatt av Løå. Jeg fikk kjøpt bittelitt julepynt til hjemmet i helga og det begynner så smått å gli inn i hjernebarken at det faktisk kun er 2 uker til advent.



Maileg sine hjerter har kommet i hus og jeg er knall fornøyd med akkurat det kjøpet.
Jeg kunne selfølgelig sydd hjerter selv men jeg liker dette merket og samler på ting derfra.
Jeg har planer om å henge et par Maileg hjerter, små Maileg julstrømper og Maileg sopper på kransen min som har blitt ribbet for perler og Tilda klippeark. ( se innlegg i oktober)
Til helga skal den pryde julepynt fra VILLA COLLETION i hvitt og sølv fra Ålgård Blomster.

Nå er symaskinen pakket bort for denne gang og det ligger ikke lengre stoff rundt halve huset. Dette var de siste strykemerkene som ble brukt sammen med dette stoffet fra Tone Finnanger, sammen med hvit bomull.
Det ble til 4 julestrømper som skal ned i Løå på Onsdag. Da skal alt stilles ut å fikses til slik det er klart til helgen.


Foruten Løe jobbing har jeg kost meg med å forandre i forskjellige rom her hjemme. Forberedelse til julen tenker jeg vi skal kalle det.
Gjesterommet har fått seg en liten ansikts løfting og det samme har soverommet.
Det er koselig å gå slik å stelle hjemme mens tankene bytter vekselvis mellom julgaver til miniprinsessa og Løe jobbing.

" mener om hun blir glad for xxxx xxxxxx til jul? Nå jeg må huske å ta med nål og tråd ned i løå....."

Jeg fikk utrolig mange spørsmål om melsekkene i sist innlegg og spørsmål om hva butikken vi kjøpte mel sekkene på heter.
Og der må jeg dessverre skuffe dere, for det vet jeg faktisk ikke.
Det står kun Antikk på døra men det jeg vet er at dama som eier butikken heter Tove.
Butikken ligger i Sandnes I Rogaland.


Jeg må nok stikke for jeg skal til å male på hyller som skal selges i Løå. Først hvitt, så Aqua silk og så et strøk hvitt igjen. pusse pusse pusse og vips så blir det en slitt ny gammel hylle.

( hvis tiden strekker til så skal jeg begynne på tallerkenhylle utfordringen som jeg fikk av min venninne Mona, da hun var her med sofaen. "Værsågod Elin. Du får tallerkenhyllen hvis du viser maleresultatet på bloggen etterpå...."
TUSEN TAKK Mona)


Ha en herlig mandag.

Klem fra Elin:)

søndag 15. november 2009

Søndagens herligheter...

Søndagen er en herlig dag. Da får jeg tid til det som ellers hoper seg opp i løpet av en uke. Og jeg får tid til å gjøre ting som har ligget å utviklet seg oppe i hodet de siste nettene. I dag har jeg både vasket å ommøblert og vært på ridestevne.
Med flere nye godbiter med i posen hjem i går, så måtte det jo bare bli noen forandringer i hjemmet.


Planen var å sy et par puter av den nye mel sekken. Men helt tilfeldig la jeg den oppå pallen fra IKEA og da var jeg faktisk ikke så sikker lengre om den skulle bli puter eller om jeg rett og slett skulle la den bli liggende.
Så frem til jeg får bestemt meg så ligger den her. ( Mel sekkene koster 200,- pr. stk for dere som lurte)

Skatollet fra Gjesterommet har blitt tatt ned i stuen. Trengte litt mer plass til å kunne plassere nips på og akkurat her i denne delen av stuen synes jeg det var ganske kjedelig.
Nå står skatollet her med nytt sink hus og diverse andre ting jeg er glad i.
Enda en liten mel sekk med røde kors sting ble kjøpt med hjem i går. Den er nå strøket og ligger på pynt i skatollet. Den skal få ligge for det er deilig med noen røde fargeklatter nå når det går mot jul.
Et bitte lite sink hus ble kjøpt som en erstatning for det mellomstore som jeg egentlig var på jakt etter men som de ikke hadde igjen. Frem til jeg får fatt på det jeg ønsker meg, så får dette gjøre nytten. Men det er nydelig dette også:)

Litt små stæsj som sløyfebånd fra Villa rosa, et par metall kort, nydelig papir og sink kakeformer det klarer jeg ikke å si nei til.
Jeg elsker slike små ting som kan være med på å gjøre en ellers så kjedelig ting ikke fullt så kjedelig.

Ellers så ble Landliv, Drömhem ock trädgård og Lantliv kjøpt med hjem. I alle tre var det mye jule inspirasjon å hente.
Nå skal jeg slenge bena på bordet å lese litt i bladene mine.
Etterpå skal jeg forandre litt på soverommet for jeg kjøpte nemlig et par nye fine ting til det rommet også.

Ha en herlig søndag.

Klem fra Elin:)

lørdag 14. november 2009

Disse må dere bare se!!!

I dag har jeg vært på "juleshopping" To julegaver og resten av posene er til meg selv.
Men jeg er så fornøyd med dagens fangst og ikke minst menneskene jeg har truffet på min vei.
Liv og Monica var med, men det var vel ikke noe videre nyhet men at vi skulle gå i bloggeren kreoline sine fotspor nærmest i hele dag den har jeg ikke prøvd før.

Nå har det seg slik at jeg jeg har truffet Kreoline før og vet veldig godt hvem hun er men akkurat nå var det lenge siden jeg har snakket med henne.
Dagen ble slik at vi møtte dem på de fleste butikker som vi var på å til slutt ble de liksågodt med på en liten titt i Løå.
Til og med på Ålgård Blomster dukket min kjære Kreoline opp og siden de har begynt så smått å forbrede jul måtte det tas bilder.
Å mine bilder i dårlig kvelds lys av tingene som jeg har kjøpt måtte vike for Liv sine nydelige bilder med speilrefleksen av Ålgård Blomster.

Butikken begynner å fylles opp med de lekreste herligheter og vårt mål denne lørdags ettermiddagen var å få et innblikk over hva vi vil hente med oss opp i Løå til helgen.

Ikke mindre enn to juletre hadde de pyntet og jeg tror at jeg godt hadde kunnet funnet en plass til det treet i hvitt hvis jeg absolutt måtte;)
Ikke meg i mot i det hele tatt. Det kommer til å bli mye juletre pynt i Løå ser jeg.

Årets først julestjerne er kjøpt med hjem. Nixen bixen den er ikke rød. De kommer senere i desember men rosa/ lilla/ hvit. Herlige het så skjønn de var disse stjernene. Jeg klarte bare ikke å holde meg.
Den har ikke kommet lenger enn til vaskerommet men i kveld skal den få komme inn i stuen sammen med flere nye ting jeg har kjøpt.


For det ble kjøpt litt utenom gavene. Maileg hjerte, sinklykt hus, melsekker i rødt med monogram som skal bli puter ( å som passer perfekt til jul), en gammel barnenattkjole, Tilda stoff, 3 interiørblader, et par oppheng i jeanne d arc, litt fint papir og diverse ting fra Kid Interiør. Dere skal få se når det blir lyst.

Jeg gleder meg ti lå sette meg med symaskinen i kveld med en stor melsekk å klippe i, nytt tilda stoff til å lage noe fint til huset men også Løå av og jeg gleder meg til å få på plass alle de nye tingene. Utenom det som er julepynt. Det må vente litt til med å få komme frem.

Her er det skikkelig ruskevær så her skal ingen krok stå mørk. Jeg skal ta runden etterpå å finne frem flere lysestaker.

Når det er snakk om lysestaker så kan jeg fortelle ( før Liv og Monica sier det) at jeg prøvde på å finne et stor hull i gulvet i dag, og krype fortest mulig ned i det på en av gavebutikkene vi var innom.

Jeg klarte nemlig å føre ned en Rice lysestake til nesten 600 og selvfølgelig knuste den........
(#¤#%¤&/&(/....)
Butikk damen var vennlig og jeg slapp å betale for den men jeg kjente tårene presse på å var helt i fra meg.
Jeg har bare sett andre gjøre dette før, men aldri gjort det selv. Så jenter nå har jeg prøvd dette også.

Jeg tyter å tyter så dere ikke får nyte bildene av Ålgård Blomster. Hvis dere ikke har fått med dere alt Ja, da får dere scrolle dere opp igjen og ta en titt en gang til.

Ha en god lørdag.

Klem fra Elin:)