lørdag 31. oktober 2009

Morgen pause...

God Morgen alle sammen. Her sitter jeg ikke med bena på bordet men står på hodet i kjøkkenskapene som skal få seg en skikkelig opprydning nå før jul.

Det var slettes ikke lett å komme seg inn på bloggen i dag, og jeg lurer på om det er andre der ute som har samme problemet. Alt går tregt og jeg får flere ganger beskjed om at google ikke finner nettadressen.
Grunnen for bildet er at en kollega, Karen Marie har strikket å tovet tøfler for meg. Herlige varme tøfler.
Så nå mens jeg springer rundt her som en hvit tornado å kaster på gammelt plastikk, glass, papirer og diverse andre ting som opptar skap plass så er jeg iallfall god å varm føttene.
Da var pausen over...

Klem fra Elin:)

fredag 30. oktober 2009

GOD FREDAG:)

Det er fredag og jeg er snart klar for helgen. Jeg skal bare jobbe 7,5 timer først, å så skal jeg hjem å slenge bena på bordet å kose meg i 2 hele dager.
Helga skal brukes til å rydde i skuffer og skap her hjemme, sy litt til Løå men også til meg selv. Brukt butikken skal også utforskes.
Jeg skal også legge beslag på pc en som har blitt forsømt den siste uken. Jeg skulle vært inne hos alle dere å lagt igjen kommentarer men det har jeg ikke hatt tid til så da blir det å blogge til det siver "blå røyk" ut av tastaturet i helga:))


I går kveld var kjøpte jeg meg ny sofagruppe. 3 og 2 seter. (HURRA-HURRA-HURRA)
Våre to grå har vært helt fantastiske og jeg elsker formen men glidelåsene i trekkene synger på siste vers.
Jeg bruker tepper i sofaen for at skumgummien ikke skal vises.
Sofaen er kjøpt brukt og har tilhørt en barndomsvenninne av meg. Så denne helgen skal jeg sy nye putetrekk til sofaen som kommer i hus neste helg:) Ò LYKKE....

Ha en herlig fredag alle sammen.

Klem fra Elin:)

tirsdag 27. oktober 2009

Med på laget i Løå har vi fått...


Både jeg, Liv og Monica jobber så blå røyken står ut bak for å få nok varer men også bli ferdig med det som må gjøres før Løå kan åpne dørene den 21. November kl. 12.00.
Her er litt av helgens produksjon i hjemmet. Lys poser av gamle laken med mellomverk, Lys poser med franske emblem og hvite skøyter med blonder.

Når man putter et syltetøy glass ned i lys posen blir det et vakkert skue. Det er ikke så mye som skal til:)

Tilda englene er også klare til å komme inn i Løå. Noen med kranser i hendene, andre har igjen blitt pyntet med lerke kongler.

Husker dere den blomster butikken som jeg kjøpte dette herlige hjertet ? Og som jeg fortalte om på bloggen tidligere i denne måneden?
En kollega av oss Løe damene, er datter i huset der. Så hva passet vel bedre at Løå blir full av julens blomster og julens pynt fra denne butikken i tillegg til det vi lager selv.


Jeg har allerede sett meg ut noen nydelige saker fra Miljögården, jeg :))

Ha en fin dag alle sammen. Her må det jobbes både på jobben og i Løå.

Klem fra Elin:)

mandag 26. oktober 2009

Jeg er....

(Meg og Tyra i går kveld)

...bare innom for å ønske alle sammen en herlig mandag. Her ser det ut til å bli en strålende dag. Dermed må den nytes i fulle drag
( har begynt med rim)

Jeg har ikke rukket å ta bilder av Tilda englene og lys posene som ble laget i helga men når lyset kommer sigende så skal jeg ta frem med kameraet å knipse i vei.

Ønsker alle sammen en herlig mandag.....husk å nyte den.


Klem fra Elin:)

tirsdag 20. oktober 2009

Mine Odette...

Sola skinner å jeg ligger her på sofaen og koser med med en stor haug interiør blader. Senere i dag, når mannen kommer hjem fra jobb skal jeg sende han på butikken med en handleliste som inneholder, Cola ( et must når jeg er syk), sjokolade, ostepopp og et par nye interiør blader.

Frem til det får jeg klare med med pc, gamle blader og et par epler. Mens jeg ligger sånn her har jeg rikelig god tid til å planlegge nye sprell her hjemme og ting som lages med symaskinen. Så notat boka ligger også her ved min side for sikkerhets skyld.

En historie som fascinerer meg er balletten Svanesjøen og har derfor tolket den på mitt vis.
I min tolkning finnes det flere Odette i mange forskjellige duse fargenyanser.
Her har dere en av de sammen med historien.

Ballett stykket er basert på en gammel, tysk legende som forteller historien til Odette, en prinsesse som blir forvandlet til en svane av en ond trollmanns forbannelse.

Odette må leve som svane på dagtid, men om natten blir hun igjen et menneske. Dette skjer kveld etter kveld, og dansende i sin menneskelige form blir hun sett av en prins, Siegfried. Siegfried forelsker seg i Odette og ber henne komme til slottsballet kvelden etter. Trollmannen Von Rothbart finner ut dette, og han tar med sin datter Odile til ballet. Odile ser ut akkurat som Odette, bare at hun kler seg i svart mens Odette kler seg i hvitt. Siegfried tror Odile er Odette, og han sverger sin evige kjærlighet til henne for å bryte forbannelsen. Odette viser seg, og prinsen skjønner hvor feil han har tatt.

Det finnes flere versjoner av slutten. I en versjon danset av Mariinsky Balletten i 2006, er det den ekte kjærligheten mellom Siegfried og Odette som slår Von Rothbart, som dør etter at prinsen har ødelagt en av vingene hans. Odette blir menneske igjen, og de lever lykkelig sammen i all evighet. Denne versjonen har ofte blitt brukt av russiske og kinesiske ballettkompanier. I versjonen danset av American Ballet Theatre i 2006, får Siegfrieds løfte til Odile fatale konsekvenser og gjør at Odette må tilbringe evigheten som svane. I et desperat øyeblikk hvor hun forstår at hun har liten tid igjen som menneske, begår Odette selvmord ved å kaste seg ut i sjøen. Siegfried gjør det samme, og disse hendelsene gjort for ekte kjærlighet knuser trollmannens forbannelse, og i siste scene blir Odette og prinsen sett mens de stiger opp til himmelen sammen. I en versjon danset av New York City Ballet i 2006 (med korografi av Peter Martins etter Lev Ivanov, Marius Petipa og George Balanchine)får prinsens løfte Odette til å forbli svane for all evighet. Odette blir kalt vekk og når teppet faller er Siegfried alene i sorg


En fantastisk historie. I min tolkning finnes det Odette i flere størrelser også, noe for en hver smak altså.

Jeg har i det siste fått flere awrader og utfordringer. TUSEN TAKK alle sammen.

Denne Awarden fikk jeg av en person som har en blogg som jeg er veldig glad i.
Birgitte fra Danmark. Hun virker som et fantastisk menneske og har en fantastisk blogg.
Hun driver også butikken Birgittes lille anneks

Tusen takk, Birgitte Nå skal jeg ta meg enda et eple og få enda litt mer inspirasjon. Ha en fin fin dag.

Klem fra Elin:)

søndag 18. oktober 2009

" engler daler ned i skjul"

Når julestemningen oppstår tidlig en søndags morgen før sola har stått opp, ja da er det bare å bære ut epler og lys og knipse bilder. Det skjedde i dag. Frost og et fint lys da var jeg plutselig helt klar for jul, jeg.

Jeg skal bruke deler av søndagen til å vaske et tonn med klær, lage middag å kose meg på bloggene i blogglandia. Men jeg skal også pyssle litt med forskjellige glansbilder jeg kjøpte med hjem i går.
Nydelige nostalgiske glansbiler. Så får vi se hva det blir av dette etterhvert.
Er det ikke noe som heter at veien blir til mens man går...

Har fått flere tilbake meldinger om at det samle bilde fra Løå var et misslykka forsøk på å vise flere bilder på en gang. Derfor tar vi bilder hver for seg heretter:)
I Løå finnes det to dører på samme side. Jeg har konkludert med det at siden det var dyrehold her for lenge siden så måtte det være en ku inn den ene døra og en annen ut den andre døra.

Det finnes en gang, et spisskammers, en stue og et stort" kall det hva du vil" rom og det finnes en hems.
Det er nesten 5-6 meter under taket og det er veldig gammelt. Deler av hoved huset er fra en 150 år tilbake i tid. Vi var nede i kjelleren å tittet på grunn murene i går, å det er de tykkeste grunnmurene jeg noen sinne har sett. Bortimot 1,5 meter.

Løå er ganske trendy med sin gule løe dør. Gul fargen er fantastisk fin skinner mot oss som en sol når vi stikker hodet inn den ene døren å titter bort på den andre.
Begge dørene var oppe i går for, flere år med støv på et betong gulv satte sine spor etter all kostingen.
Løå var helt grå innvendig, til støvet hadde fått lagt seg. Lagt seg hadde det i nesen min, for det var ikke særlig lekkert det som kom ut derfra senere på dagen....(.støvmasker???)


Inn gjennom den andre døren ser man rett på stigen opp til hemsen. De var ganske smarte i
"the good old days" for de har laget en løsning som gjør at stigen kan hektes av å tas bort.
Der som stigen henger borte på veggen, kan man gå igjennom inn til det som vi kaller stuen men som antakelig det bodde et par kyr i gamle dager. Nå er kyrene borte og skal erstattes med engler, nostalgiske kort, kjøkkenhåndklær, malerier, blonder, god stemning og mye mye mer.
Opp på alt dette sitter 2 små engler på hver sin gamle kasse å dingler med bena å tramper takten, mens sjefs engelen henger ned i fra taket ( å husk nå på hvor høyt det er folkens!) å synger for full hals " engler daler ned i skjul"
( Jepp, Monica og Elin tramper takten og Liv henger å dingler der oppe under taket...ja ja forbereder bare dere på hva dere kan ha i vente )


Nei nå skal jeg ta å brette en 4 kurver med rene klær, skrelle noen poteter og ta meg en rund tur i blogglandia.
Ha en skjønn dag


fredag 16. oktober 2009

min julestemning...

Endelig fredag som det heter å jeg er klar. Klar for å rydde til i Løå sammen med de andre Løe damene.
Jeg har også planer om å få baket litt til å legge i fryseboksen vår for den begynner å bli temmelig tom og det som opptar plassen burde vært kastet for lenge siden.

Siden jeg er så godt i gang med å snakke om jul, så skal jeg dele med dere et utdrag av den fortellingen som virkelig får meg i julestemning. Beklager hvis svensken blir svorsk men det er ikke så lett å oversette, men ok vi prøver...



När Emil gjorde stora tabberraset i Katthult

"Och kalas blev det. Emil och Alfred och lilla Ida hjälptes pt att kånka fra ut skafferiet så mycket de orkade bära.
Och nu vill jag at du skal veta vad som stor på köksbordet i Katthult den hær annandagen, när de hade burit färdigt.

Där stod:
Ett fat med palt
Ett fat med fläskkorv
Ett fat med sylta
Ett fat med leverpastej
Ett fat med bräckkorv
Ett fat med köttbullar
Ett fat med kalvkotletter
Ett fat med revbensspjält
Ett fat med grynkorv
Ett fat med potatiskorv
Ett fat med sillsallad
Ett fat med salt kött
Ett fat med rimmad oxtunga
Ett fat med hackekorv
Ett fat med stora julskinkan på
Ett fat med stora julosten på
Ett fat med limpebröd
Ett fat med sirapsbröd
Ett fat med fint rågbröd
Ett fat med enbärsdricka
Ett fat med mjölk
Ett fat med risgrynsgröt
Ett fat med ostkaka
Ett fat med katrinplpmmpn
Ett fat med äppelkaka
Ett fat med vispgrädde
Ett fat med jordgubbsylt
Ett fat med ingefärpäron samt
En liten helstekt spädgris garnerad med socjerjristyr.

Det var allt tror jag, jag kan inte ha glömt mer än tre, högst fyra säker, nåja, säg fem då för säkerhets skull, men annars har jag fått med allt.
De satte sig kring bordet, alla de små hjonen fran Lönneberga fattugstuga, mucket tåligt satt de där och väntadem men for varje fat som bars fram tårades deras ögon alltmer. Till sist sa Emil
" var så goda och hugg inn nu!" "


Ha en herlig fredag alle sammen.

Klem fra Elin:)



mandag 12. oktober 2009

Go local....

I dag skal du være med ned i sentrum av Ålgård en tur. Det har seg nemlig slik at vi har en fantastisk blomsterbutikk som er kjent for faglig god kompetanse og en bugnende interiør avdeling.

Jeg har ofte skrevet om interiør butikker i Sandnes og omegn, men i dag vil jeg vise dere min lokale interiør butikk.
Butikken ligger i et av de eldste bygningene på Ålgård og det bærer hele butikken preg av.
Nå nærmer det seg med stormskritt jul og da må jeg rett og slett bare få anbefale at dere som har mulighet reiser hit, første søndag i advent. Da har de juleåpning.
Juleåpningen tiltrekker seg blomster og interiør glade mennesker fra hele Rogaland. Butikken er rett og slett et syn!

Det finnes merker som Lisbeth Dahl, Miljø gården, Villa C. og mange mange andre kjente leveran dører. Samtidig så har de forskjellige eksklusive merker for dem som vil ha det. Damene er utrolig kreative og lager de flotteste oppsatser, kranser og buketter. Hvis du heller vil lage tingene selv kan du kjøpe dekor materiale og få med et tips eller to på veien.









Jeg kjøpte med meg litt hjem....i dag også. Det kan rett og slett være et problem å gå inn hit for man kommer ut med noe fint nesten hver eneste gang. Litt sånn IKEA.

Jeg har alltid en unnskyldning for å gå ned hit. I dag var min at jeg måtte nedover for å kjøpe brød og nesespray. Har klart å dra på meg en forkjølelse og var tom for dette:)
( hvordan funket den unnskyldningen???)

Ha en herlig dag alle sammen.

Klem fra Elin:)

lørdag 10. oktober 2009

65 / 40...

Denne helga skal vi ikke i mindre enn to bursdager. En på Sørlandet og en på Jæren. Begge to på samme dag med 6 timers mellomrom. Men jeg gleder vannvittig til begge to.
Mamma fyller 65 år i dag og hele familien, stort som smått kommer.
Gratulerer med 65 års dagen mamma og 40 års dagen din Helge :)
Så når min kjære Handy mann kommer hjem fra jobb ( lørdags jobbing er bakdelen med å drive eget firma) så suser vi av gårde med en bil som er frisk som en fisk. Full tank til og med og denne gangen diesel :)


Jeg er nok en veske dame. En sånn dama som alltid har med store vesker overalt. Å omtrent må bruke GPS for å finne frem i den.
Jeg elsker vesker. Jeg syr ikke ofte vesker til meg selv, for jeg er mer sånn en dame som liker å kjøpe vesker ( kjøpe mange vesker) men til denne helga har jeg sydd meg en.

Jeg kunne selvfølgelig hatt med meg en av mine store gode " fyll et helt klesskap veske" men i fare for å dette nede i veska på fest, å ikke finne ut igjen gjør jeg ikke det. Jeg har sydd meg en akkurat passe størrelse som rommet det aller nødvendigste:
Penger, mobil, røyk, tyggi, sminke, en topp ( hvis jeg søler) og litt sånne ting som ikke er nødvendig å dra på men jeg allikevel må ha med: Fiflofax og sjokolade (har ofte et eller annet spiselig i veska hvis jeg blir sulten ut på natta)

Jeg begynte i går kveld å sy på denne veska men med en følelse av å skulle sy fast en sprell levende kanin så det tok sin tid.
Å sy slikt loddent stoff er ikke det enkleste. Det er rett og slett helt grusomt. Ikke ligger det stille, hår i nese, øyne og ikke ser man hvor man syr. Men til slutt gikk det og det ble slik jeg ville ha det. Får bare håpe at festen ikke blir så kjekk at jeg mister vesken i løpet av kvelden....

Ingen Prinsesse Elin uten dill og dall. Inni veska har jeg strykemerke av en gammel vaskelapp fra paris....( synes det er kjekt å vite at det bare er der og hvis den blir stjålet, så vet tyven iallfall hvordan den skal vaskes) og utenpå er det både en liten sølv engel, en brun sløyfe og brosjen som dere ser ( sløyfen og engelen var ikke sydd på enda når bildet ble tatt)

Det er enda en stund til vi reiser, å det er bra for jeg har enda mye som skal fikses.
Et ødelagt skjerf med hull i skal bli for nyet med et strykemerke, jeg skal pakke gaver og jeg skal rydde opp etter mitt kreative kaos på kjøkkenet.

Men først skal jeg ut og gå meg en lang tur i det nydelige høst været.

Jeg vil ønske alle dere som er innom en herlig høstdag.



Klem fra Elin:)

torsdag 8. oktober 2009

Fettoppløselig!

En dag igjen på jobb, så tar jeg langhelg. Det skal bli deilig, men vi har en travel helg foran oss.
En 65 års og 40 års dag på lørdag så her gjelder det å holde tungen bent i munnen å ikke overskride fartsgrensene. Spesielt travelt blir det når det er bortimot 14 mil mellom hver bursdag.
Her hjemme har jeg virkelig begynt å tenke jul. Jeg skriver lister så det griner. Kalenderen til mini prinsessa skal gjøres ferdig men det er vanskelig å lage pakke kalender til en 12 åring. Hva gir man 12 åringer? 24 små pakker med sminke??? NO WAY!!! Den diskusjonen om sminke er heftig nok som den er.
Jeg sier det holder med macara og litt øyenskygge når det er bursdager og hun sier full pakke takk!!! Jenta har bedre greie på sminke og hva som rører seg på markedet enn mamsen.
Snop i kalenderen??? Å når var det hun skulle legge seg sa du?
Noen som har gode forslag til kjekke pakke kalendere til en 12 åring?

Lister over julegaver er allerede på begynt. Jeg liker å planlegge dem i forkant å ikke springe rundt på kjøpesenteret som en forvirra vegg lus å prøve å finne noe. Det funker sjelden for meg.
Noen gaver skal lages og noen skal bestilles.
Jeg er nok et planleggende menneske for det er slike ting som jeg lett blir stresset av å da mister jeg hodet!
Jeg blir sur å tverr og er rett og slett vanskelig å ha med å gjøre. Derfor tar jeg for håndsregler. Hadde det vært opp til mannen så hadde vi reist ut 23 desember, kjøp alle gavene på Chlas Olsson og Biltema og det var det. Men han kan bare forbrede seg på at det blir verken Chlas eller Biltema!
Jeg skriver også lister over det som skal gjøre hjemme før jul. Så er det bare å krysse av og vips så er det borte. Trenger ikke tenke mer på det. På denne listen står kjøkkenskaper. Å her må jeg gå grundig til verks. Etter utallige middager blir både skap og vifte tilgriset av fett og smuss som det så fint heter på TV språket. I går fant jeg redningen.

På Rema 1000 kjøpte jeg denne. Jeg sprayet viften for å sjekke om den var så god som det står at den skal være....å det var den. Fettet rant av så lett som bare det. Derretter måtte jeg teste den ut på kjøkkenskaper og lister over skapene som alltid blir fettete. Å vips så var fettet borte.
Så nå går jeg en lett fettoppløsende kjøkken vask i møte.


Ops........jeg er alt for sent ute.....20 minutter til bussen går...


Klem fra Elin:)

tirsdag 6. oktober 2009

Det bobler i hodet & hjertet...

Da er jeg tilbake i det kreative hjørnet for her er det faktisk ikke så mye annet å finne på. Sola er borte og te lysene er atter en gang tent.
Jeg kjenner at det bobler i hodet og hjertet av kreativitet.
I dag hadde meg med forskjellige mønster på jobb for å forstørre til STORT og forminske til LITE, å planene er å lage ting til meg selv men også til Løå.
Jeg må liksom passe på å fornye meg selv litt også. Hvis jeg bare lager ting til andre så går jeg litt lei. Tingene til meg selv er liksom en premie til meg selv fra meg selv.

Blonder og små ikoner skal brukes. Jeg vet ikke akkurat til hva men brukt det kommer de til å bli. Å blonder- ja det elsker jeg.
I dag hadde jeg en opprydning i en kjøkkenskuff !
Å der fant jeg blonder. Det må det som kalles kreativt rot. Jeg misstenker at jeg har flere slike overraskelser liggende rundt så jeg skal bruke en liten time til å lete etter ting som kan brukes i produksjonen.
Å jeg skal vedde på at jeg finner flere ting som jeg har glemt bort at jeg hadde.

Jeg har gått til innkjøp av flere lys og te lys enn jeg kommer til å kunne svi av her i heimen.
Flere av disse skal bli små gaver til jul som allerede er under produksjon.
Det er slike små ting som jeg bruker tid på mens miniprinsessa trenger leksehjelp eller rettere sagt " tilstedeværelse" der mini prinsessa gjør lekser.
De er utrolig lette å lage og kjekke å både gi og få i gaver.

Jeg har også printet ut store strykeark i dag til puter og pynthåndklær. Gaver, Løå og meg selv ( så klart!)
Denne her lille prinsessen er bare helt nydelig. Det finnes flere slike små herlige prinsesser som jeg bare må printe ut for å bare ha!
De som ikke har blitt puter har flere ganger blitt satt i glass og ramme.

Nå skal jeg en liten tur på skattejakt i mitt eget hus. I skuffer og skap. Å forhåpentligvis finner jeg flere skatter:)

Ha en herlig høstlig dag.

Kyss og klem:)

7 timer etterpå å enda har jeg ikke kommet med på rollen... Cecilie har gitt meg tillatelse til å oppdatere klokka. ( for dere som ikke vet hvem cecilie er så finner du henne her)